Salta al contingut

Premsa

Alumnes i professors italians participen d’una estada d’intercanvi cultural en la nostra localitat, organitzada per l’IES Gabriel Císcar

Ahir, l’alcalde d’Oliva, David González, la regidora d’Educació, Yolanda Pastor, i la regidora de Turisme, Mireia Morera, van rebre al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Oliva els 20 alumnes i 4 professors italians, de l’Institut Comprensivo de la ciutat de Frosinone (Regió del Lacio) que, acompanyats per alumnes i professors de l’IES Gabriel Císcar d’Oliva, estaran d’intercanvi cultural a la nostra ciutat en una activitat organitzada per aquest mateix institut, anomenada “Setmana d’Intercanvi Frosinone-Oliva”.

Aquesta activitat està emmarcada dins del procés de preparació de sol·licitud d’un projecte Erasmus + KA (de Patrimoni Cultural) que s’ha centrat en l’estudi de les Falles des del punt de vista artístic, que són declarades Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO-CEP des de 2016, i, per això, varen visitar un taller faller de la nostra localitat.

Així, durant aquesta setmana d’estada a la nostra ciutat, realitzaran un seguit d’activitats per conéixer Oliva i la seua cultura, i amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme que dirigeix Mireia Morera, gaudiran d’una visita guiada per l’Oliva Comtal.

L’alcalde d’Oliva, David González, es va dirigir als alumnes per donar-los la benvinguda a la ciutat, tot incidint en la importància dels intercanvis per tal d’avançar en el procés de construcció europea, també a nivell social, més enllà de la unió dels mercats. Igualment, va recordar els vincles històrics d’Oliva amb la ciutat italiana d’Ozieri, des del S. XV.En paraules de la regidora d’Educació, Yolanda Pastor “donem la benvinguda a tots aquests alumnes i agraïm l’esforç del professorat de l’IES Gabriel Císcar per continuar amb la iniciativa que van posar en marxa fa alguns anys, i que esperem que siga fructífera tant per als alumnes que ens visiten com per als nostres alumnes locals.”

Per la seua part, Mireia Morera, regidora de Turisme, valora molt positivament aquesta iniciativa i afirma que “aquestes experiències d’intercanvi són importantíssimes i molt beneficioses per a qualsevol persona. Ha estat un plaer contribuir al fet que la seua experiència siga el més enriquidora possible. Han disfrutat d’una visita guiada divertida, alhora que coneixen sobre la història i la cultura de la nostra ciutat.”