Salta al contingut

Premsa

Oliva participa en el projecte Falles Sostenibles de la Diputació de València

L’Ajuntament d’Oliva s’ha adherit al projecte “Falles Sostenibles” posat en funcionament per la Diputació de València. Aquest projecte consistirà  en l’elaboració d’un estudi que considere l’impacte real de la festa en els àmbits econòmic, social, turístic i mediambiental a la ciutat de València, i els municipis de les comarques valencianes, i que permeta disposar d’un Pla Estratègic de les Falles que tinga en consideració a tots els col·lectius que hi participen.

Aquest matí s’ha lliurat a la Federació de Falles d’Oliva un estendard amb el lema Falles Sostenibles per a cadascuna de les comissions falleres de la ciutat d’Oliva. A l’acte han assistit l’alcalde, el regidor de Festes, la regidora de Medi Ambient, el regidor de Cultura, juntament amb la Fallera Major d’Oliva 2018, Mireia Burgos Salinas, la seua Cort d’Honor i membres de la Federació de Falles d’Oliva.

La posada en pràctica d’aquest projecte contempla tres fases. Una primera encaminada a l’elaboració d’estudis tècnics que analitzen tots els actors que hi participen en la festa. Una segona en què, a partir de les dades obtingudes als estudis previs, s’inicie l’elaboració d’un Pla d’Acció o Pla Estratègic de les Falles. I en última instància, un procés de seguiment d’aquesta guia de bones pràctiques al llarg dels anys.

En aquest sentit, seran de gran importància les accions encaminades a sensibilitzar i conscienciar els actors implicats per tal de poder impulsar i promocionar les Falles des de la vessant de la sostenibilitat, no exclusivament durant la setmana fallera, sinó al llarg de tot el cicle faller.

Unes accions que no només s’orientaran a les comissions falleres i els artistes fallers, sinó també als turistes i visitants, perquè es puga gaudir de les Falles d’una forma més sostenible i cuidada.

Aquest estudi es complementarà amb activitats de sensibilització dirigides tant a la població en general, per tal de fomentar comportaments i hàbits socials més sostenibles; com també al col·lectiu faller, per promoure una gestió sostenible dels casals. A més, també s’està treballant a propiciar accions de voluntariat ambiental faller.

Per a l’obtenció dels resultats, la proposta metodològica considerarà la ciutat de València, en ser aquesta la que concentra l’activitat fallera més grossa, així com un conjunt de poblacions i ciutats de la resta de les comarques valencianes representatives de l’activitat fallera entre les quals es troben la ciutat d’Oliva.