Salta al contingut

Premsa

Creu Roja prestarà el servei de salvament, socorrisme i primers auxilis a les platges d’Oliva aquest 2018

L’adjudicació del contracte de Salvament i Socorrisme d’Oliva a Creu Roja contempla importants millores per a garantir una major seguretat en les platges, i augmenta els punts de vigilància i la seua temporalitat

La regidora de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, del grup Projecte Oliva, ha incorporat aquestes millores en el nou contracte, el qual garanteix la màxima cobertura d’aquest servei oferida fins al moment en les platges d’Oliva

 

La regidora de Turisme, Mireia Morera, ha informat que l’organització Creu Roja s’encarregarà de dur a terme l’operatiu de Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis a Oliva aquesta temporada 2018.

L’Ajuntament d’Oliva ha adjudicat el servei a aquesta organització per haver oferit l’oferta més avantatjosa en matèria econòmica i, a més, incloure el màxim quant a millores en bany adaptat, campanyes de sensibilització i repartiment de polseres infantils per a evitar pèrdues. El contracte s’ha adjudicat per a cobrir el servei durant 4 temporades, amb un cost total (IVA inclòs) d’1.203.000 euros.

El primer període de vigilància coincideix amb la Setmana Santa i està actiu des del Dilluns Sant fins al Dilluns de Pasqua, tots dos inclosos, en horari d’11 del matí a 7 de la vesprada. Així mateix, la zona de cobertura en Setmana Santa s’amplia. A més de les Platges de Pau Pi i de l’Aigua Blanca, com a novetat també disposaran de servei de vigilància en aquests dies festius les platges de l’Aigua Morta i Terranova-Burguera.

En relació als recursos materials i humans, en les platges de Pau Pi i de l’Aigua Blanca es disposa d’una Posta Sanitària base, una ambulància, un vehicle d’intervenció ràpida, un quad i una moto nàutica. En matèria de personal desenvolupen l’operatiu de vigilància, socorrisme i primers auxilis en aquestes dues zones un responsable de posta, un patró de vehicle nàutic, dos socorristes, un conductor de quad, dos tècnics d’emergències sanitàries i un infermer. Pel que fa a la platja de l’Aigua Morta es disposa d’un punt de vigilància de proximitat i desenvolupen la seua activitat un patró de vehicle nàutic, un conductor de quad i dos socorristes. Comptaran amb un quad i una moto nàutica. D’altra banda, en la platja de Terranova-Burguera es disposa d’un punt de vigilància de proximitat i dos socorristes.

El segon període de servei de Salvament i Socorrisme es desenvoluparà en la temporada pròpiament estival, de juny a setembre. Durant els 26 dies del període de temporada baixa, al juny i setembre, al servei habitual que s’estava prestant en les platges de Pau Pi, de l’Aigua Blanca, de l’Aigua Morta, Rabdells i les Deveses, s’incorpora el nou punt de vigilància de proximitat en la platja de Terranova-Burguera, amb dos socorristes. Durant els 62 dies de temporada alta, al juliol i agost, al servei habitual prestat en totes les platges s’incorporen dos nous punts de vigilància de proximitat, un a la Platja Terranova-Clotal, amb dos socorristes i un altre a la platja de l’Aigua Morta, amb altres dos socorristes.