Salta al contingut

Premsa

La ciutat d’Oliva s’adhereix al Compromís de Qualitat Turística SICTED

La regidora de Turisme d’Oliva, Mireia Morera, del grup Projecte Oliva, inicia aquest procés d’implantació amb la signatura del Protocol d’Adhesió de Destinacions.

El programa SICTED, impulsat per la Secretaria d’Estat de Turisme, té com a objectiu promoure l’increment homogeni de la qualitat dels serveis que ofereixen les empreses privades i els agents públics als turistes en una mateixa destinació.

En l’actualitat són 28 les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana adherides al compromís SICTED i 813 els serveis distingits amb aquesta marca. Aquesta xifra ens situa en el segon lloc a nivell nacional, després d’Andalusia.

 

L’Ajuntament d’Oliva ha formalitzat la seua adhesió al projecte SICTED, Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyol en Destinació, promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Agència Valenciana de Turisme. El consistori manifesta així el seu compromís de participació en aquest programa i el compliment dels seus requisits, que no suposen cost econòmic addicional, ja que el projecte d’adhesió de destinacions a SICTED a la Comunitat Valenciana està subvencionat per l’Agència Valenciana del Turisme.

L’objectiu principal de SICTED és promoure l’increment homogeni del nivell de qualitat dels serveis oferits als turistes en una mateixa destinació, ja siguen serveis oferits per empreses privades o per agents públics. Es pretén evitar deficiències de qualitat substancial entre els diferents productes que componen l’oferta en la destinació i, amb açò, condicionaments negatius de la percepció i satisfacció dels turistes.

SICTED segueix una metodologia prèviament establerta que suposa aplicar els requisits del manual de bones pràctiques, rebre assistència tècnica per part d’assessors homologats, participar en grups de millora existents en la destinació, assistir a sessions formatives/tallers de dubtes i sotmetre’s a una avaluació. Tot açò culmina amb l’obtenció del distintiu «Compromís de Qualitat Turística», la vigència de la qual és de dos anys, que s’atorga a les empreses/serveis turístics que han acreditat el compliment dels requisits fixats i en reconeixement a l’esforç realitzat.

De tot aquest procés en benefici de la qualitat, objectius i metodologia, es va informar el passat 5 de març al sector empresarial turístic d’Oliva. Així mateix es va proposar des de la Regidoria de Turisme l’adhesió del municipi al projecte, oferint el suport necessari per a acompanyar a les empreses del sector en el seu procés d’implantació. Els principals actors del sector turístic de la ciutat van mostrar la seua voluntat ferma d’adhesió al projecte, la qual cosa confirmava, segons el consistori, la necessitat que Oliva participe en aquest programa i es constituïsca progressivament com a destinació certificada pel Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions, SICTED.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, destaca que “l’adhesió d’Oliva al projecte SICTED ha sigut proposada per la Regidoria de Turisme al sector empresarial i també a la corporació  municipal. La meua voluntat d’iniciar aquest procés d’implantació del distintiu SICTED va en línia amb la voluntat expressada pels empresaris de turisme de la localitat, amb l’objectiu de crear una estructura de gestió de la qualitat que permeta impulsar-la, que fomente la millora contínua i que reconega l’esforç dels serveis turístics a través del distintiu Compromís de Qualitat Turística”. Segons assenyala Morera, “es tracta d’un projecte a llarg termini que aportarà grans beneficis per a la imatge de la nostra ciutat. Entre altres, augmenta la percepció de fiabilitat de l’oferta, millora la coordinació entre l’oferta turística de la destinació i suposa un sistema de reconeixement”.