Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta el Festival de la Cançó de la Fira i Festes 2018

La Final del Festival tindrà lloc el diumenge de la Fira, el 17 de juny, al Parc de l’Estació. La primera fase de selecció serà el dissabte 2 de juny a la Casa de la Festa

 

«Volem potenciar el Festival de la Cançó d’Oliva i enguany encara serà millor que en les passades edicions, amb millor escenari i equipament d’àudio, perquè és un dels espectacles més valorats i que millor acollida té de la nostra Fira i Festes».

Així de contundent s’ha mostrat aquest matí el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, en la presentació del Festival de la Cançó d’Oliva 2018, que novament s’inclourà en la programació de la Fira i Festes d’enguany.

Salazar ha estat acompanyat pel coordinador del Festival, Toni Rodríguez, pel coordinador adjunt del Festival, Jesús Morant i per la presidenta de l’Associació de Comerciants d’Oliva ACCO, Rosa Llopis, perquè enguany ACCO torna a col·laborar en el Festival: «igual com vam fer l’any passat, enguany també volem estar presents en el nostre Festival de la Cançó, perquè creiem que és una oportunitat fantàstica de promoció del comerç local per la seua gran repercussió social», comentava Rosa Llopis.

Un any més, el Festival de la Cançó serà un dels principals actes programats dintre de la Fira i Festes d’Oliva 2018, que tindrà lloc del 15 al 17 de juny. En primer lloc se celebrarà una primera fase de selecció, el 2 de juny, a les 19 h i a la Casa de la Festa. Pel que fa a la final, se celebrarà el diumenge de fira, 17 de juny, a les 20 h i al parc de l’Estació.

Segons Salazar, «estem parlant d’un dels espectacles que més públic ha reunit en les edicions anteriors. Per això enguany hem millorat la qualitat del muntatge, tant de l’escenari com dels equips d’àudio, perquè estiga a l’altura que es mereix. A més per a mi és una gran satisfacció poder organitzar un bon espectable que permeta la participació dels nostres cantants aficionats locals i també de fora d’Oliva, per això anime a tots a apuntar-se.»

Toni Rodríguez per la seua banda, ha volgut agrair al regidor Pepe Salazar el seu suport i col·laboració en l’organització del festival: «El Festival d’Oliva ja té un nom. La gent que ha vingut sap que és un festival de qualitat i la veritat és que hi ha moltes ganes, tant de participar com d’assistir i gaudir-lo. La gent l’espera amb molta il·lusió, i crec que enguany encara tindrà més èxit.»

Bases del concurs

Poden participar totes les persones, no cantants professionals, majors de 18 anys, de forma individual o col·lectiva.

Les inscripcions són gratuïtes, i es poden realitzar telefonant al número 673 229 270 (de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 h) o a través del correu electrònic oliva.cultura@gmail.com. S’haurà d’indicar el nom, cognom, DNI i adreça dels participants. El termini de la inscripció acabarà el dia 31 de maig de 2018 a les 14.00 h.

Cada participant haurà de preparar dues cançons, i aportarà la música amb la qual es vol presentar en un arxiu d’àudio (sense veu), sempre amb la màxima qualitat sonora.
En la Selecció es cantarà només una cançó, i en la final dues (i es podrà repetir la de la Selecció.

En la Final, de les dues cançons a interpretar per cadascun dels cantants seleccionats, almenys una haurà de ser en valencià o castellà. I també, una de les dues cançons, haurà de tindre ritme. «Sabem que els participants prefereixen cançons més lentes, que permeten lluir molt la veu. Però no podem oblidar que estem parlant d’un festival a l’aire lliure, i volem que siga també un bon espectacle per a tot el públic», comentava el coordinador Toni Rodríguez.

Per a la selecció dels participants en la final del Festival de la Cançó i la posterior valoració dels intèrprets, es nomenarà una Comissió de Selecció i un Jurat avaluador que estarà compost per:

President:
Sr. Regidor de Festes o en qui delegue.
Vocals:
El coordinador artístic del Festival de la Cançó d’Oliva 2018 o en qui delegue.
Almenys un músic especialista en la matèria.
Assessor:
El Tècnic de Cultura, amb veu però sense vot.
Secretari:
El secretari de la Comissió informativa de Serveis Socioculturals.

La comissió de selecció i el Jurat avaluador, en la seua avaluació es remetran a les següents pautes:
– Valoració de la tècnica, la interpretació i la qualitat artística dels participants.
– Valoració de la veu, la interpretació i l’originalitat del/a cantant.
– La comissió de selecció i el Jurat avaluador establirà els seus propis barems de puntuació d’acord amb els aspectes indicats en els paràgrafs anteriors i realitzaran la selecció dels participants i el guanyador del certamen.
– Els premis poden quedar deserts si el tribunal així ho determina.
– La resolució de la Comissió de selecció i del Jurat serà inapel·lable. La comissió de selecció i el Jurat avaluador elevaran les respectives actes de la selecció dels participants i dels premis i trofeus atorgats.

Un màxim de 12 artistes passaran a la Final, en la que es lliuraran un total de 4 premis:
-Primer premi: Trofeu i 400 euros
-Segon premi: Trofeu i 300 euros.
-Tercer premi: Trofeu i 200 euros.
-Artista local destacat: Trofeu i 200 euros.
A més, tots els participants de la Final del Festival de la Cançó tindran novament un diploma acreditatiu.

La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.