Salta al contingut

Premsa

El Grup de Teatre Pla i Revés amb l’obra «Hereus» guanya el V Certamen ‘aMat’ d’Oliva

La companyia d’Altea s’adjudica el màxim guardó, Pànic Escènic s’emporta quatre premis i Anna González repeteix com a millor actriu de repartiment

La cinquena edició del Certamen posa punt final amb un balanç molt positiu, tant en l’àmbit artístic com d’assistència de públic

El Grup de Teatre Pla i Revés d’Altea s’ha alçat amb el triomf al V Certamen de Teatre Amateur d’Oliva, que es va tancar el passat divendres 25 amb el lliurament de premis al Teatre Olímpia. La representació de l’obra Hereus va ser per al jurat la més completa de les cinc que es presentaven i els ha servit per a adjudicar-se el premi a la millor obra, dotat amb 1.200 euros. A més, la companyia alteana ha assolit també els premis al millor actor i millor actor de repartiment, que han recaigut en Maties Serrat i Joan Carratalà.

Els altres protagonistes de la nit foren Pànic Escènic per Totes mortes. Nominats en set categories, els de València van copar quatre premis: millor direcció per a José David Badia, millor actriu per a Amparo Sospedra, millor ús del valencià i millor escenografia.

La tercera posició d’enguany ha sigut per al Grup de Teatre Ramón Sanz, de la Falla Institut d’Oliva, per l’obra Obsessos, actuació que va meréixer el premi a la millor actriu de repartiment per a Anna González.

Finalment, la Falla Barri Sant Francesc d’Oliva va ser premiada en la nova modalitat dels premis, ja que va situar el seu ‘micro-aMat’ com el més votat al Facebook.

Els encarregats de lliurar els trofeus, dissenyats un any més per Francesc Salort, van ser l’alcalde David González, el regidor de Cultura, Enric Escrivà, i el president de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, Manuel Vivó, que van felicitar a les cinc companyies seleccionades enguany.

Però si per alguna cosa es recordarà la festa de cloenda és per la representació, fora de concurs, de Momo. Dirigits per Cèsar Monzonís, els alumnes de l’Escola Municipal de Teatre d’Oliva van posar el colofó final a una edició que ha crescut en públic i qualitat.

“El balanç és molt positiu”, apunta el regidor de Cultura, “tant en l’àmbit artístic com d’assistència, que s’ha incrementat respecte al 2017. Hem passat de 1.500 espectadors a 2.000, el que reafirma tant la qualitat dels espectacles programats com l’interés dels veïns d’Oliva per un Certamen cada any més esperat.”