Salta al contingut

Premsa

Educació inicia hui les obres del tancament perimetral del CEIP Desemparats i l’EPA d’Oliva

Amb aquesta 2a fase del projecte quedarà totalment renovada la tanca exterior del centre educatiu

 

La regidora d’Educació, Yolanda Pastor, ha confirmat que aquest matí s’han iniciat les obres de substitució de la tanca perimetral del CEIP Desemparats i de l’EPA. Es tracta de la 2a fase d’unes actuacions iniciades en 2017 on ja es va substituir una quarta part del tancament total del centre.

Ara, amb aquesta darrera fase, es finalitzarà un projecte molt necessari, ja que “en l’actualitat la tanca exterior es trobava molt deteriorada, per ser un tancament original amb 40 anys d’antiguitat” assenyalava la regidora d’Educació.

Les obres estan incloses dins del Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València (PPOS) de l’any 2017 i la seua finalització està prevista per a primers del pròxim mes de juliol.

La mateixa regidora ha confirmat que les obres són totalment compatibles amb les classes al centre i que “en realitzar-se fer fora del recinte no molesten als alumnes ni tampoc comporta cap perill per a ells”.

Des de la Regidoria d’Educació també s’ha volgut recordar que fa uns mesos ja es va actuar en diferents centres educatius de la localitat on també existien deficiències:

S’ha eliminat dels col·legis les uralites d’amiant, tan perilloses per a la salut dels xiquets, i només falta eliminar la del CEIP Lluís Vives, que es canviarà en finalitzar aquest curs; s’ha instal·lat calefacció en l’Escoleta Infantil El Caragol; s’han renovat paviments dels patis de les escoles; s’ha millorat el servei de neteja en tots els col·legis; s’ha incrementat el servei de conserges, millorant així el manteniment diari de les escoles; s’han pintat les parets i murals, entre elles la pintura de la façana del CEIP Santa Anna; s’han canviat els finestrals del gimnàs del CEIP Desemparats; s’han canviat areners, s’han renovat els banys del CEIP Alfadalí, del CEIP la Carrasca i del CEIP del Lluís Vives, els del gimnàs; s’ha realitzat una intensa tasca per a millorar les instal·lacions elèctriques, poda i restitució d’arbrat.

Per últim, des del Departament d’Educació s’ha informat que, al llarg d’aquest estiu, treballant juntament amb la Conselleria d’Educació, s’ha aprovat i adjudicat una obra major en el CEIP Lluís Vives per valor de 267.000 €, que consistirà en la renovació de tots els banys del centre escolar, la substitució de la uralita per una coberta de material no nociu per als nostres xiquets i xiquetes, i també es canviarà la tanca perimetral del centre.

Yolanda Pastor ha assenyalat que «des de la Regidoria d’Educació es continuarà treballant durant els pròxims mesos, perquè els nostres alumnes estiguen sempre en les millors condicions possibles.

La regidora ha afegit que «aquestes actuacions són el resultat de les actuacions emmarcades en el full de ruta que es va marcar fa dos anys com a objectius a aconseguir des de la Delegació d’Educació per a aquesta legislatura. Actuacions necessàries i demandades des de fa molt temps per la comunitat educativa local.»