Salta al contingut

Premsa

Es presenta ‘Oliva orgullosa’, la primera programació per abordar la diversitat afectivo-sexual i d’identitat

Hui s’ha presentat ‘Oliva orgullosa’, una programació activa que gira al voltant de la visibilització del col·lectiu LGBT a la nostra ciutat de la mà de la regidoria de Benestar Social i Igualtat, dirigida per Àlex Salort.

«Per a nosaltres és tot un orgull començar una programació ambiciosa, que no es conforma en celebrar en un dia el que per a nosaltres requereix pedagogia durant tot l’any», ha destacat Salort. «Plantegem una sèrie d’activitats que aniran celebrant-se durant tot l’any. A més, s’abordaran des de diferents vessants: la formativa, la lúdica, la institucional i la visibilitzadora, per tal de donar peu al treball i la reflexió en aquesta àrea tan important».

La proposta consta d’unes activitats que es duran a terme entre el 28 i 29 de juny, aprofitant el Dia Internacional de l’Orgull LGTB, però que es troben emmarcades en una estratègia molt més ampla durant tot l’any. Les activitats seran les següents:

Dijous 28

  • 12.00 h. Lectura del manifest pel Dia de l’Orgull a la plaça de l’Ajuntament, amb la col·laboració del col·lectiu Cua-roja. Posteriorment s’ha posat la bandera amb l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament.

 

 

 

 

 

 

Divendres 29

  • 19.00 h. Xerrada Love is Love al Casal Jove, organitzada per Cua-roja. Sessió d’art urbà als entorns del Casal Jove i una sessió de micro obert perquè la gent s’expresse tant artísticament com emocionalment sobre aquesta temàtica.

«Aquesta programació es durà a terme comptant amb la col·laboració de Cua-roja, un col·lectiu que en consonància amb els seus valors, ha decidit aportar el seu esforç per construir una ciutat més oberta, tolerant i conscienciada. Valorem molt positivament que la gent participe i enriquisca les activitats», finalitza Àlex Salort.

A més, s’ha presentat la cartelleria i els adhesius que faran possible a l’administració local arribar a fer més pedagogia amb la gent, sent aquesta causa fonamental en l’aprenentatge col·lectiu dels drets i el respecte a la forma de sentir-se i estimar que conviuen en la nostra societat.