Salta al contingut

Premsa

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes presenta el Pregoner de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2018: Luís Sendra Gisbert

El científic oliver va rebre en 2017 el premi internacional d’investigació ALTA (alpha-1-antitrypsin Laurell Training Award) que atorga l’empresa GRIFOLS per a investigar estratègies de teràpia gènica en el tractament de la deficiència en alfa-1-antitripsina, una malaltia genètica rara molt greu, que no compta amb un tractament curatiu.

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, anuncia que el pregoner del pròxim 19 de juliol per a les Festes de 2018 serà l’oliver Luís Sendra, científic bio molecular, llicenciat en Farmàcia per la Universitat de València (2009), Màster en Aproximacions en Ciències de la Salut (2010) i Màster d’Investigació i Ús Racional del Medicament (2012), durant el qual estudia el desenvolupament d’estratègies de teràpia gènica.

L’any 2015 defensa la seua Tesi Doctoral en Biomedicina i Farmàcia, i rep el Premi Extraordinari de Doctorat que atorga la Universitat de València pel seu estudi dels diferents procediments de teràpia genètica hepàtica de potencial aplicació clínica per al tractament de diferents patologies cròniques hereditàries.

Aquest jove científic compta ja amb 17 articles científics publicats en prestigioses revistes internacionals, i és autor, també, de tres capítols de llibres científics nacionals i internacionals i, a més, ha presentat un total de 18 treballs a congressos científics nacionals i internacionals. Ha participat en sis projectes d’investigació d’àmbit nacional.

Un prolífic investigador que va obtenir el màxim reconeixement per part de la multinacional farmacèutica Grifols, atorgant-li en 2017 el premi internacional d’investigació ALTA (alpha-1-antitrypsin Laurell Training Award)per a investigar estratègies de teràpia gènica en el tractament de la deficiència en alfa-1-antitripsina, una malaltia genètica rara molt greu, que no disposa d’un tractament curatiu, definida per la deficiència o absència d’una proteïna que protegeix els danys als pulmons i ronyons. A Espanya s’estima que la prevalença d’aquesta malaltia és de 22 casos per cada 100.000 habitants. Actualment Sendra forma part del Grup d’Investigació de Farmacogenètica de l’Institut d’Investigació Sanitària de La Fe de València.

Per a la Federació de Moros i Cristians d’Oliva suposa un gran honor que un científic tan reconegut puga ser el pregoner de les nostres Festes, a les quals Sendra està ben lligat per mitjà de la seua esposa, Maria Colomina, Festera de la Filada Pirates, de la qual va ser l’ambaixadora en l’any 2015.

Per ampliar informació:

Sergio Bañuls Sempere, President de la FMiC Oliva

Telf. 677 97 74 43 / e-mail: prensa@olivamorosicristians.es