Salta al contingut

Premsa

Unió i tradició familiar en una nova edició del Dia del Sereno el proper 27 de juliol

El Dia del Sereno, és una activitat dirigida al col·lectiu més jove de la nostra ciutat i visitants. Està prevista una participació de al voltant de 600 xiquets/es. Aquesta nova edició es durà a terme el proper divendres dia 27 de juliol.

Aquesta tradició va ser recuperada per l’Ajuntament d’Oliva i, des d’aquell moment, cada any a finals del mes de juliol es commemora aquest acte en el qual participen tant nens com gent gran. Els actes d’aquest any es duran a terme a la platja d’Oliva, al voltant de la posta de la Creu Roja a la zona d’Aigua Blanca.

La concentració de participants està prevista a les 20 hores, mentre que el repartiment dels melons amb què es confeccionaran més tard els fanalets (serenos), els ciris i les cordes, es realitzarà a partir de les 20:15 hores. A les 20.30h es realitzaran tallers pràctics per decorar el fanalets i, al voltant de les 21.00h, està previst que tots els participants en aquest Dia del Sereno assagen les cançons típiques i pròpies d’aquesta tradició. Finalment, a les 21.30h, es realitzarà una cercavila de tots els participants, acompanyats per música, per diversos carrers de la platja d’Oliva.

Aquesta activitat està pensada per a omplir el temps lliure dels xiquets/es en la temporada d’estiu. Retrobar tradicions populars i així testimoniar les diferents formes d’omplir el temps lliure que tenien els nostres avantpassats. Es tracta d’una activitat amb molta tradició a la nostra platja. És de vital importància ja que a part del seu caràcter lúdic, també impulsa el treball en comú i en equip, ja que fomenta la unió entre els pares i els xiquets que comparteixen la elaboració conjunta dels diversos “fanalets”. Es tracta de convidar a tots aquells que vulguen viure una jornada única a la nostra comarca.

L’únic requisit per participar en aquest Dia del Sereno, és portar una cullera i un ganivet per confeccionar-ho. Una vegada repartit tot el material, tots els assistents podran confeccionar el seu fanal. Es tracta d’una activitat on els xiquets i també els pares gaudeixen molt. Els menuts perquè aprenen a realitzar els serenos i la gent gran perquè recorda la seua infància.