Salta al contingut

Premsa

Informació Campanya Mosca 2018

Des de la regidoria d’agricultura que dirigeix Gabriel Oltra, de Projecte Ciutadans d’Oliva, s’informa que a partir del divendres 10 d’agost ja es podran arreplegar els mosquers i el Lambda Cihalotrin 1’5% al magatzem municipal.

La campanya contra la Ceratits Capitata, més coneguda com mosca del Mediterrani o de la fruita, consta de tres actuacions: repartiment de mosquers, subministre del producte Lambda Cihalotrin 1’5% d’autoaplicació, i la polvorització del terme municipal i d’aquelles parcel·les que ho hagen sol·licitat amb quad.

Totes aquestes mesures, finalitzats els períodes d’inscripció, començaran a implementar-se a partir del divendres 10 d’agost, restant per concretar encara les dates d’inici de les polvoritzacions amb quad.

Així, s’informa als agricultors que s’hagen inscrit que podran arreplegar els mosquers, que els corresponen conforme el tamany de les seues parcel·les, a partir d’aquest divendres 10 d’agost al magatzem municipal, en la Ctra. de Pego. Els inscrits també a la recollida de producte Lambda Cihalotrin 1’5% podran fer el propi a partir també del 10 d’agost. Pel que fa a la polvorització en quad, tan prompte com des de Tragsa, l’empresa que gestiona el servei per part de la Conselleria d’Agricultura, se’ns faça saber la data d’inici del servei, s’informarà.

El regidor d’agricultura, Gabriel Oltra: “Agrair a tots els agricultors la seua participació en la campanya contra la mosca del mediterrani. Amb la col·laboració de tots aconseguirem reduir notablement la població d’aquest dípter, fent així possible la millora de la qualitat dels cítrics produïts al nostre terme municipal”.

Les dades de participació en la campanya són les següents:

  • Campanya de col·locació de mosquers (a raó de 25 mosquers per hectàrea subvencionant-se el 50%): Es repartiran 1204 trampes.

  • Campanya d’autoaplicació de Lambda Cihalotrin 1’5% (a raó de 325 cc/hectàrea): Es repartirà producte per a 100 hectàrees.

  • Campanya de polvorització amb quad: Es polvoritzaran 78 parcel·les. A més, també es polvoritzarà el terme municipal i aquelles zones especialment afectades per la mosca del Mediterrani.

Per a qualsevol consulta pot vosté contactar amb el Magatzem Municipal (96 285 34 81) o amb la regidoria d’agricultura (agriculturaoliva@gmail.com i 673 22 88 65). També pots trobar tota la informació que necessites en la web municipal: (Economia/Agricultura/Avisos Ciutadania), ací.