Salta al contingut

Premsa

La Regidoria d’Ocupació i empresa amb coordinació de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva inicia un curs de cuina autòctona dirigit a dones immigrants per millorar la seua integració.

L’Ajuntament d’Oliva, a través del PROGRAMA PANGEA, subvencionat per la Conselleria de Benestar Social ha iniciat un curs de cuina autòctona adreçat a dones immigrants.

Entre les ocupacions més freqüents d’aquestes persones, destaca la cura de gent major. Un dels principals problemes a què s’enfronten en aquesta tasca és la diferència cultural, de costums i, en concret, la diferència gastronòmica. És per això, que es considera de màxima importància formar aquestes persones en la cuina de plats típics locals, per reduir aquesta diferència i dur a terme el seu treball de manera més eficient.

L’Ajuntament d’Oliva ha contractat al grup GARCÍA IBÁÑEZ per dur a terme l’esmentat curs, aquest grup compta amb més de 20 anys d’experiència en el sector de la formació i la inserció laboral.

Amb aquest curs, es pretén apropar la gastronomia local a les dones immigrants perquè coneguen:

  • Productes locals i ingredients de la cuina local
  • Ubicar llocs de venda dels productes en comerços d’Oliva
  • Com preparar i cuinar plats típics locals
  • La gent del mercat i que s’integren així entre els veïns d’Oliva

Alguns dels plats i postres que aprendran a cuinar, gràcies a aquest curs seran arròs caldós, arròs al forn, putxero, paella, fideuà, coques a la calfó, coca en llanda, tortada, figatells, truita de creïlles, entre altres. (En cada classe s’elaborarà un plat i unes postres).

L’alumnat rebrà en la primera part de cada classe una fixa del/s plat/s a cuinar aqueix dia, que inclourà els ingredients i les instruccions per elaborar-lo. Per tant, amb aquesta fixa acudiran al mercat municipal d’Oliva a realitzar la compra d’allò que necessiten per cuinar.