Salta al contingut

Premsa

Més de 700 persones es reuneixen a Oliva per a celebrar el Word Paella Day

L’acte va comptar amb la col·laboració de TOT ARRÒS, la Federació de Falles d’Oliva i l’Associació d’Hostaleria d’Oliva, Gastroliva 

L’XI Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva es va iniciar el dilluns 17 amb Les Escoles al Mercat, a través de les quals quasi 500 alumnes de cinqué de primària de les escoles de la ciutat van visitar les instal·lacions del Mercat Municipal

El dissabte es va celebrar el V Concurs Amateur de Pebrera Farcida en el qual van participar 20 plats realitzats per veïns i veïnes d’Oliva. Mavi Pérez Jordá es va proclamar guanyadora absoluta del certamen, mentre que el segon lloc va ser per a Chelo Cañamás Pérez

 

L’XI Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva va finalitzar dissabte passat amb un acte dedicat al Dia Internacional de la Paella, un esdeveniment organitzat per la delegació de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, amb la col·laboració de Tot Arròs, la Federació de Falles d’Oliva i l’Associació d’Hostaleria d’Oliva, Gastroliva.

Més de 700 persones es van trobar al passeig de Lluís Vives, a partir del migdia, per a gaudir de la música en directe de SA For Dixieland Band i després degustar la paella gegant realitzada per Guzmán Parra i l’equip de TOT ARRÒS. A més, les set comissions falleres de la Federació van poder cuinar les seues pròpies paelles amb els ingredients oferits per la Delegació de Turisme.

La primera edició del World Paella Day a Oliva es va realitzar com a acte de clausura de l’XI edició de la Mostra Gastronòmica, en una jornada marcada pel bon ambient i el protagonisme dels participants del V Concurs de Pebrera Farcida i dels més xicotets, que van assistir al Taller de Coques Júnior que prèviament s’havia celebrat en el Mercat Municipal.

L’XI Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva es va iniciar el dilluns 17 amb Les Escoles al Mercat, a través de les quals quasi 500 alumnes de cinqué de primària de les escoles de la ciutat van visitar les instal·lacions del Mercat Municipal per a conéixer millor els productes de proximitat de la mà de Pepe Cotaina i Javier Blasco.

Aquesta activitat, organitzada en col·laboració amb la regidora d’Educació, Yolanda Pastor,  ha permés que els alumnes de les escoles Rebollet, Lluís Vives, Sant Josep, la Carrasca, l’Hort de Palau, Alfadalí, Santa Anna i Desemparats hagen aprés a utilitzar els nostres productes, interactuant amb els venedors del mercat i descobrint les propietats nutricionals de la cuina mediterrània.

El divendres 21 es va realitzar la primera visita guiada “Oliva Gastronòmica” on els assistents van poder descobrir la història de la gastronomia i els principals ingredients de la cuina d’Oliva, incloent una visita al Mercat Municipal, als principals museus, i que va finalitzar amb una degustació en el restaurant Ana i Cris Iri el Roig que va fer les delícies de tots els assistents. Cal recordar que està prevista una altra visita guiada, gastronòmica, per a aquest pròxim divendres 28.

Amb molta expectació per part del públic assistent, entre els quals es trobaven l’alcalde d’Oliva, David González i membres de la Corporació Municipal, es va celebrar el V Concurs Amateur de Pebrera Farcida en el qual van participar 20 plats, realitzats per veïns i veïnes d’Oliva. Mavi Pérez Jordá es va proclamar guanyadora absoluta del certamen, mentre que el segon lloc va ser per a Chelo Cañamás Pérez.

Una altra de les activitats que va captar l’atenció dels assistents va ser el Taller de Coques Júnior, dirigit per Pepe Cotaina i Javier Blasco, en el qual van participar més de 80 xiquets i dins del qual, en aquesta edició i com a novetat, es va organitzar un concurs de dibuix on van competir els més xicotets. Els guanyadors van ser Elena Sanchis Salinas, Lola Server Martínez i Oscar Martínez.

La regidora de Turisme, Mireia Morera ha mostrat la seua satisfacció per poder treballar per tal de potenciar la gastronomia d’Oliva. Segons Morera «des del Departament de Turisme volem apostar per tot allò que conforma la nostra cultura i que forma part de la idiosincràsia de la nostra ciutat… És important per a tots crear esdeveniments que donen visibilitat a la gastronomia local i que, al costat d’actes culturals, esportius i turístics, puguen augmentar el flux de turistes a la nostra ciutat per a ajudar a dinamitzar l’economia olivera.» La regidora de Projecte Oliva ha agraït la col·laboració de tots els participants, associacions i col·lectius que han fet possible l’organització d’aquesta XI Mostra Gastronòmica.