Salta al contingut

Premsa

L’alcalde, acompanyat dels portaveus, es reuneix amb el secretari general d’Infraestrutures del Ministeri de Foment

De forma primordial, la finalitat de la reunió ha estat sol·licitar l’impuls definitiu a la licitació de les obres del projecte «Conexión Sur de Oliva. Fase 1 de la Variante de la Safor»

Esta vesprada, al voltant de les 16.30 hores, l’alcalde d’Oliva i els portaveus dels grups polítics municipals han mantingut una reunió amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, José Javier Izquierdo, per tal de demanar l’impuls definitiu a la licitació del projecte «Conexión Sur de Oliva. Fase 1 de la Variante de la Safor», i fer arribar el malestar de la corporació municipal a causa del retard de la licitació de les obres.

Fa tres setmanes, l’alcalde va remetre al Ministre de Foment una carta (s’adjunta) on es detallaven tots els tràmits administratius que ja s’han superat per fer realitat l’esperada connexió entre l’AP7 i la N332 al sud del nucli urbà d’Oliva, dels quals només resta la licitació de les obres, des de principis de 2018.

La comitiva municipal, també ha recordat al secretari general d’Infraestructures la necessitat cabdal de l’alliberament i gratuïtat de l’AP7, així com l’impuls als projectes del Tren de la Costa, el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana i la construcció de l’enllaç entre la carretera CV-678 (que ve des de Pego) i la N332.

El secretari general d’Infraestructures, ha informat l’alcalde pel qual respecta al projecte de construcció de la connexió sud d’Oliva que, en aquests moments, està modificant-se el projecte (ja redactat) per tal d’el·liminar la “platja de peatge” que contempla l’anterior, ja que el govern no té intenció de prolongar la concessió de l’AP7.

En les millors de les situacions, el projecte estarà acabat a finals d’enguany, és a dir, a finals de 2018.

La licitació de les obres serà entre 9 i 12 mesos i estarà condicionada a l’existència del crèdit pressupostari, és a dir, a l’aprovació del Pressupostos Generals de 2019.

D’altra banda, pel que respecta a l’alliberament de l’AP7, el Ministeri de Foment ha iniciat ja els tràmits formals amb la contractació d’una assistència tècnica per tal de concretar les inversions necessàries perquè aquesta infraestructura revertisca a l’Estat en les condicions òptimes.

Per la seua banda, l’alcalde d’Oliva, David González, ha assenyalat que “la bona notícia és que s’han iniciat els tràmits formals perquè el final de la concessió de l’AP7 siga una realitat, amb la contractació d’una assistència tècnica per concretar les inversions necessàries perquè la infraestructura revertisca a l’Estat en condicions òptimes. Pel que fa al projecte de la «Conexión Sur de Oliva», pareix que mai s’acaben els tràmits, ja que ara s’ha de modificar el projecte i això suposarà un nou retard en la programació prevista. De tota manera, des de l’Ajuntament continuarem persistint perquè els terminis que se’ns han donat es complisquen. La mala notícia és que la licitació dependrà de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, amb un escenari de molta incertesa”.

La portaveu del grup municipal del PP a la reunió, Rosa Pous, ha indicat que “sembla que existeix voluntat de liberalitzar l’AP7, la qual cosa donarà lloc a l’eliminació de peatges i una reestructuració de les eixides de l’autopista, la qual cosa fa inevitable una modificació del projecte que estava ja finalitzat. No obstant això, aquest canvi frena substancialment l’aprovació i posterior licitació de les obres, que a la meua semblar és només una forma d’ajornar les obres. Pense que sent els canvis únicament per a l’eliminació de peatges, sent una modificació poc complexa i tenint en compte els beneficis que reportaria una ràpida execució d’aquesta obra, crec que el criteri hauria de ser, que el modificat no influïra en el projecte ja acabat, ja que començar els tràmits per a aprovar-ho no impedeix que al mateix temps es faça el modificat, doncs ja sabem que licitar les obres no és un tema tan ràpid i seria una manera de no entorpir el que ja està realitzat. La sensació és que el tema es torna a ajornar i que una vegada més se cerquen excuses innecessàries, tenint en compte que parlem de la seguretat de les persones”.

Pel que respecta a la portaveu de Projecte Oliva, Yolanda Pastor, “una reunió positiva però amb cautela. En aquest moment s’està treballant en la finalització del projecte i posteriorment la seua aprovació, però tot dependrà que en els pròxims pressupost de l’estat estiga contemplat la despesa. Cal continuar treballant conjuntament perquè en un futur siga una realitat, ja que és molt necessària per a la nostra ciutat”.

Per a la portaveu del grup socialista, Ana Morell, la reunió ha estat “molt positiva, hui n’ha quedat constatat que l’alliberament de l’AP-7 és una realitat, per fi Oliva es lliurarà en desembre de 2019 del seu peatge. Ara, l’enllaç sud, depén de què els partits polítics en l’àmbit nacional tiren endavant els pressupostos generals, sense aquesta aprovació, Oliva no tindrà la seua infraestructura sud”.

El portaveu d’EU, Alejandro Salort, ha assenyalat que “hem de mantenir la cautela i no deixar d’insistir perquè ja s’ha allargat massa, encara que eixim amb la bona sensació que s’ha modificat per fer possible l’alliberament de l’AP7″.

Per últim, el portaveu de Gent d’Oliva, Pepe Salazar, ha manifestat en finalitzar la reunió que “tot i que sempre és important rebre informació de com està dit projecte en temps reial, la veritat  pensàvem que el projecte constructiu estiguera acabat però, almenys, fins a final d’any no estarà com a conseqüència de haver de modificar-lo per a eliminar «la platja de peatge «a l’alliberar-se de peatge l’AP7. Si tot va bé el 2020 podrien començar les obres, sempre que s’aproven els pressupostos del 2019, continuem esperant i continuaren insistint i reivindicant dita infraestructura tan necessària”.