Salta al contingut

Premsa

S’obri el teló del XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’

Durant els dies 19, 26, 27, 31 d’octubre i 2 de novembre, la nova edició del veterà concurs oferirà cinc produccions amateurs

Els últims guanyadors del Certamen ‘aMat’ tornen a Oliva “per a tancar el cercle”

Ja s’ha presentat oficialment el XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, que tindrà lloc al Teatre Olímpia, entre el 19 d’octubre i el 2 de novembre. El regidor de Cultura, Enric Escrivà, el president de la Federació de Falles, Vicent Pérez, i membres de les companyies que actuen enguany, han fet públic el cartell de la nova edició davant l’escenari que acollirà les obres programades.

Per al regidor de Cultura, “a les portes de celebrar el XX aniversari del concurs, podem afirmar que hem tornat a convertir Oliva en l’epicentre comarcal del teatre amateur. Així ho constaten també la bona salut de l’Escola Municipal de Teatre i l’àmplia repercussió social del Certamen ‘aMat’. Les tres propostes conviuen en el mateix plànol i esdevenen un gran aparador del teatre fet pel poble i per al poble.”

Des de la Federació de Falles, Vicent Pérez ha posat en relleu “la feina intensa de programació i difusió perquè l’edició número 19 mantinga l’interés del públic local.” En total seran cinc espectacles diferents i més de 50 actors i actrius els que es donen cita.

Quatre companyies opten a ser ‘aMat’

El grup de teatre de la Falla Casa d’Alonso serà l’encarregat d’obrir el concurs amb l’obra “Dos-i-ficat”, que posarà en escena el pròxim divendres 19, a les 10 de la nit. El muntatge es compon d’una sèrie d’escenes encadenades, en les quals es mostren les relacions quotidianes que mantenen diferents personatges.

La XIX edició del certamen continuarà el divendres 26, a les 22.00 h amb “Pronòstic reservat”, de Jean-Pierre Martínez, que oferirà el grup de teatre Ramón Sanz de la Falla Institut. Es tracta d’una divertida i absurda comèdia que parla d’un robatori, un accident de bicicleta i un botí.

L’endemà dissabte, a les 7 de la vesprada, el grup de teatre El Rebollit presentarà l’espectacle “Un cadàver a les postres”, basat en la pel·lícula “Murder by death”. La proposta recull tots els ingredients de les novel·les clàssiques de misteri: luxe, mort, un majordom cec i els personatges més estrafolaris.

La companyia de la Falla Barri Sant Francesc pujarà a l’escenari, el dimecres 31 a les 22.00 h, amb l’obra més exitosa del francés Marc Camoletti. “Boeing boeing” és una comèdia al més pur estil vodevilesc, una ‘farsa’ sobre les relacions entre homes i dones on els embolics se succeeixen a un ritme frenètic.

Com sempre, tancarà el programa una obra fora de concurs, però amb una novetat destacada: els encarregats de clausurar la XIX edició seran els últims guanyadors del Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur. Així, el grup de teatre Pla i Revés d’Altea tornarà a l’Olímpia el 2 de novembre, a les 10 de la nit amb “Hereus”.

Escrivà ha apuntat que “es tracta d’una manera simbòlica de tancar el cercle i consolidar la unió entre els dos concursos, ja que per tradició la millor obra del ‘Salvador Soler’ té accés directe al Certamen ‘aMat’. Volem conservar i potenciar aquesta dinàmica, aquesta forma de donar suport al teatre local i atorgar-li la visibilitat que es mereix.”

Els premiats es coneixeran en el transcurs de la gala del dia 2. Hi haurà el primer, segon i tercer premi en la categoria de millor muntatge, trofeus als millors actors i actrius, a l’ús del valencià i el guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció. A més a més, l’espectacle faller millor valorat pel jurat representarà Oliva en la III Mostra de Teatre Faller de Juntes Locals i Junta Central Fallera de València.

El preu de l’entrada individual és de 3 euros per a cadascuna de les representacions, mentre que l’espectacle de cloenda serà gratuït. Els punts de venda anticipada són G&S Productes de bellesa i estètica, Centre d’Estètica Integral Imatge i Óptica Benjamín.