Salta al contingut

Premsa

Oliva trau el 9 d’Octubre al carrer

Música, cultura popular i moltes activitats més es van donar cita en un dia festiu d’afirmació valenciana

Oliva ha acollit del 5 al 9 d’octubre una completa programació per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, centrada en la música i les tradicions. Tot i que els olivers miraven de reüll el cel al llarg d’estos dies, la pluja finalment no va impedir cap acte i la ciutadania va eixir al carrer per a gaudir de les actuacions i activitats previstes, amb una destacada participació.

Divendres va tenir lloc la XV Nit de la Dansà d’Oliva, que com cada any organitza el Grup de Danses Raval i Vila al carrer del Niño. Dissabte la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda centraren l’atenció al Teatre Olímpia, en el concert commemoratiu dels 25 anys de la seua creació.

La VI Festa Estellés, per la seua banda, es va haver de traslladar al CPC El Pinet, que va omplir de gom a gom el saló d’actes. Van participar una vintena de lectors, que feren present, un any més, la poesia d’Estellés a Oliva. La nit acabà amb un sopar i el ball de la gent amb la música i el ritme de Rascanya.

Els actes del dimarts 9 d’octubre també van reunir un gran nombre de públic al carrer: per una banda, amb el ‘Mercat del 9’, una mostra popular d’alimentació i artesania, i la música de La Trocamba Matanusca. I, per l’altra, amb l’acte cívic que tingué lloc a la plaça de Jaume I, amb una lectura compartida de la Crònica i l’ofrena floral. L’acte estigué acompanyat per l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, pels balls de Raval i Vila, que interpretarà la Dansà d’Oliva, i la música de la Colla Sarabanda.

La jornada va estar amenitzada, de vesprada, per la cercavila dels Espantacriatures Valencians, que va recórrer bona part del passeig de la localitat, i per la ludoteca de jocs de fusta, situats al costat del ‘Mercat del 9’, que va tancar les portes a les 20.00 h.