Salta al contingut

Premsa

Oliva se suma a la Campanya “Recicla els teus aparells”

Dijous que ve, 25 d’octubre, el municipi d’Oliva se sumarà a la campanya “Recicla els teus aparells” de la Generalitat Valenciana, amb la qual es pretén conscienciar a la població sobre la importància del reciclatge. Campanya en la qual col·labora la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva.

Un equip de bici-informadors s’instal·larà en el nucli comercial de la localitat per a recollir tots els aparells tecnològics en desús dels residents del municipi i, a més, conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells

En aquesta unitat mòbil arrepleguen xicotets utensilis que funcionen amb electricitat, piles o combustible, des de telèfons mòbils a tauletes tàctils, batedores, planxes, espremedores, depiladores o bombetes. En la passada edició, la campanya va aconseguir reciclar més de nou tones de xicotets aparells elèctrics i electrònics en tota la Comunitat Valenciana i enguany tot indica que s’aconseguirà superar aquesta xifra.

Els aparells elèctrics i electrònics s’han de reciclar per a evitar la contaminació i el malbaratament energètic. Un ordinador, un televisor, un microones o una nevera vella no es poden tirar al costat de la resta de la brossa. Contenen substàncies perilloses per a la salut i el medi ambient. Quan un aparell elèctric o electrònic arriba a una planta de reciclatge els components contaminants es retiren per al seu tractament, i la resta se separen per a la seua reutilització. D’ací la importància de reciclar.

Segons les dades que maneja el sector, només es reciclen entre un 15 i un 20% dels aparells elèctrics i electrònics; els altres acaben en la brossa o en abocadors il·legals, on no es tracten els components potencialment perillosos per al medi ambient. Per açò són necessàries campanyes com aquesta, dirigides a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells. Una iniciativa de la Generalitat Valenciana que compta amb el suport i col·laboració d’ajuntaments i de les principals plataformes de reciclatge. I és que el fet de reciclar un tub fluorescent salva de la contaminació fins a 30.000 litres d’aigua.