Salta al contingut

Premsa

Oliva Turisme organitza una visita guiada per a les Boixeteres de Madrid, Coslada i Lleó

Més de 750 boixeteres i artesans del fil de tota Espanya es donaran cita diumenge al matí al centre Polivalent d’Oliva per mostrar la qualitat i varietat en brodats i encaixos

 

Segons Maria Tomàs, presidenta de l’Associació de Bolilleres i Artesans del fil d’Oliva «és una responsabilitat i una satisfacció poder organitzar una de les trobades d’artesania més important en l’àmbit nacional amb una major participació any rere any»

 

La visita guiada organitzada per la Delegació de Turisme és una oportunitat perquè les boixeteres que visiten la nostra ciutat puguen conéixer tots els racons històrics i l’encant del centre històric d’Oliva

 

El pròxim diumenge, 28 d’octubre, se celebra la XVI Trobada de Boixets al Centre Polivalent d’Oliva, una jornada on més de 750 bolilleres de tota Espanya mostraran la qualitat i varietat en brodats i encaixos de tota classe.

A l’edició d’enguany estaran representats pràcticament tots els pobles de la Comunitat Valenciana, i també la majoria de les ciutats i regions espanyoles, com ara Madrid, Lleó, Granada, Reus, Almeria o Múrcia, o fins i tot, una dissenyadora de la Toscana italiana que treballa només amb 16 boixets.

Segons Maria Tomàs, presidenta de l’Associació de Bolilleres i Artesans del fil d’Oliva: «és una responsabilitat i una satisfacció poder organitzar una de les trobades més importants a escala nacional i que any rere any la gent repetisca i augmenten les participants». A més, Tomàs ha afegit que «Oliva és un lloc perfecte per a organitzar un acte d’aquestes característiques, per la gran riquesa en encaixos i brodats que n’hi ha a tota la Comunitat, perquè son part fonamental de la indumentària valenciana.»

Aquest esdeveniment s’ha convertit en una oportunitat per poder impulsar una tradició molt arrelada a Oliva, i és una ocasió per mostrar els actius turístics de la nostra ciutat. Per això, la delegació de Turisme ha organitzat una visita guiada perquè els grups de boixeteres de Madrid, Coslada i Lleó puguen conéixer tots els racons històrics i l’encant del centre històric d’Oliva. Dissabte a partir de les 10.30 hores, des de l’Oficina de Turisme, s’iniciarà un recorregut dissenyat especialment per a aquests grups.

En aquest sentit, la regidora de Turisme, Mireia Morera s’ha mostrat molt satisfeta per poder col·laborar amb l’Associació de Bolilleres i Artesans del fil d’Oliva i al mateix temps poder treballar en la promoció turística de la nostra ciutat. A més, Morera ha afegit que «és una molt bona oportunitat perquè els participants puguen descobrir tots els atractius i les experiències turístiques que Oliva els  pot oferir.»

L’acte, que se celebrarà al Centre Polivalent, començarà a les 9.30 h de diumenge, fins a les 14 hores quan s’oferirà un dinar de germanor. Mentrestant, es podrà gaudir de l’exposició d’encaixos i brodats en tuls i calats ubicada a la Biblioteca de l’Envic.