Salta al contingut

Premsa

L’ajuntament reposarà, subsidiàriament, les voreres dels carrers de Salvador Mestre Parra i de la carretera de Gabriel Ciscar, per garantir-ne la seguretat

El problema s’arrossega des de 2011, però ha estat aquesta legislatura quan s’ha treballat per buscar una solució per al veïnat

 

L’Ajuntament d’Oliva ha donat formalment inici a les obres de reparació i millora de la seguretat de l’entorn de l’edifici situat entre el C/ de Salvador Mestre Parra i la Ctra. de Gabriel Ciscar. Concretament s’ha procedit al replanteig de l’obra, i dilluns, 19 de novembre, començaran els treballs.

Les obres d’aquest edifici van quedar paralitzades l’any 2011, en declarar-se la mercantil promotora en concurs de creditors. Des d’aleshores, les voreres dels voltants van quedar intransitables.

És per això que els treballs consistiran en la retirada dels pals de fusta que sustenten el cablejat de subministrament elèctric i telefònic, la reparació de la infraestructura de distribució d’aigua potable, la reparació del rastell i entaulellat de les voreres afectades, i la millora del tancat de seguretat de la planta baixa.

La previsió del termini d’execució és de 6 setmanes, i el pressupost total (IVA inclòs) és de 22.756,47 euros, que assumirà l’Ajuntament d’Oliva de forma subsidiària, per repercutir-los després en el valor de l’edifici, ja que la mercantil propietària de l’immoble no ha atés els diversos requeriments fets per a atendre les seues obligacions.

Aquesta no ha estat l’única actuació que s’ha dut a terme al llarg de la legislatura, ja que fa dos anys l’ajuntament va requerir als administradors concursals de la mercantil promotora de les obres que retirara 2 grues de grans dimensions que suposaven situacions potencials de perill per als edificis del voltant. Les dites grues van ser retirades en juny de 2017 i en març de 2018 respectivament.

Per tal de garantir la seguretat, tant de les persones com del trànsit rodat, la Policia Local i els serveis tècnics municipals han establert les mesures preventives oportunes.

L’alcalde d’Oliva, David González, ha destacat la determinació del govern local per tal d’anar millorant la seguretat de multitud de punts negres de la ciutat.