Salta al contingut

Premsa

Oliva obté una subvenció de 45.940 € de l’IVACE per instal·lar quatre punts de recàrrega elèctrica

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) a través de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dóna llum verda a la instal·lació de quatre punts de recàrrega elèctrica, dos per a usos interns del parc automobilístic de l’ajuntament, i altres dos específics per a ús públic.

En la dita quantitat està inclosa la redacció del projecte de les quatre estacions de recàrrega elèctrica, coordinació de l’obra, seguretat i salut així com també l’equipament de les màquines i la posada en funcionament.

Amb estes instal·lacions, l’Ajuntament d’Oliva pretén impulsar la transició cap a un model energètic que estiga basat en l’eficiència energètica, en l’aprofitament de les energies renovables, en les instal·lacions d’autoconsum energètic i en una política de transport i mobilitat sostenible que minimitze l’impacte sobre el medi ambient.

L’Ajuntament d’Oliva és un dels membres signants del Pacte d’Alcaldes, un compromís adquirit en l’espai europeu, en el qual els municipis membres han de reduir les emissions de CO2 en un 30% per al 2030. David González, alcalde d’Oliva, destaca la importància de fomentar un transport sostenible, però considera que, encara que estos tipus d’actuacions són interessants des del punt de vista energètic i mediambiental, és necessària l’ajuda institucional per tal d’abaratir el cost dels vehicles elèctrics, i democratitzar el seu ús. Des del govern s’està treballant intensament per acomplir el compromís del Pacte d’Alcaldes, no obstant això, González també és molt crític amb les infraestructures que més contaminen l’atmosfera d’Oliva, i és que sense la desviació de la carretera N-332 al seu pas per Oliva, i sense el tren de rodalia que vertebre el territori de nord a sud, el compromís per al 2030 es converteix en una carrera d’obstacles.

Com que el vehicle elèctric s’està impulsant en el mercat i redueix les emissions de CO2, l’Ajuntament d’Oliva, amb estes infraestructures, aposta per energies netes i de caràcter renovable i decideix instal·lar quatre estacions de recàrrega de vehicles elèctrics en la ciutat d’Oliva amb la finalitat de promoure el seu ús.

Dos estacions s’ubicaran en les dependències de propietat municipal:

  • Instal·lacions de la Policia Local.
  • En el magatzem municipal d’Obres i Serveis (antiga cambra agrària).

Dos estacions en via pública per a ús públic.

  • Zona marítima d’Oliva, en Kiko, al costat del pàrquing del carrer del Pomer.
  • Zona del passeig d’Oliva, zona molt transitada, en el carrer del Pare Antoni Salelles, al costat de la zona verda.

Estes instal·lacions seran completament gratuïtes i funcionaran, per als ciutadans tecnològics amb una aplicació de mòbil, una app que entre altres funcions tindrà la de poder reservar l’hora d’estacionament del vehicle per a la seua recàrrega, i per als ciutadans analògics funcionarà amb una targeta que els reconeixerà com a propietaris del vehicle.

Els projectes i característiques de les instal·lacions les podran consultar en els següents documents adjunts.