Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva edita un fullet amb la programació d’actes prevista per a Nadal i Reis

El programa finalitza amb la Benedicció d’Animals de Sant Antoni el 20 de gener del 2019

L’Ajuntament d’Oliva ha presentat hui un fullet amb tota la programació d’actes prevista, per ordre cronològic, per als mesos de desembre i gener. Es tracta d’una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de les Regidories de Festes; Comerç, Mercats i Consum; Joventut; Cultura, Música i Biblioteques; Participació Ciutadana i els Serveis Esportius Municipals.

La portada és el dibuix guanyador del XXI Concurs de Dibuix dels Reis Mags, de Maria Rosa Méndez Llopis, del CC Rebollet. El fullet també inclou la carta guanyadora del XXVI Concurs de Redacció, de Lydia Fuster Llopis, també del CC Rebollet, i la llista de tots els premiats en els certàmens que organitza la Regidoria de Joventut.

El fullet està editat en format llibre, amb 12 pàgines, de grandària A5 i a tot color.

Segons el regidor de Festes i Comerç, Mercats i Consum, Pepe Salazar, «es tracta d’una demanda dels mateixos veïns d’Oliva, que ens reclamaven poder informar-se de tot el que es fa a Oliva en un mateix lloc. Oliva és un poble ben viu, amb moltíssimes activitats previstes, tant des dels departaments municipals com des de les mateixes associacions i col·lectius festers, veïnals, etc. De segur que encara se’n programaran més, però de moment, ja tenim en un mateix programa tots els actes que estan confirmats a dia de hui.»

Pel que fa als actes programats per la Regidoria de Festes, tenim la Cavalcada del Carter Reial del dissabte 28 de desembre, la gran festa de Cap d’Any del parc de l’Estació del dilluns 31, la Cavalcada de Reis del 5 de gener, o el Porrat i les Calderes de Sant Antoni de l’11 al 13 de gener.

En el programa destaquen també, organitzats per la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum, la Fira de Nadal, del 14 al 16 de desembre, i el Mercat de Nadal d’ACCO, el mateix diumenge 16, que tindran lloc en la plaça de l’Ajuntament i els carrers Constitució, Major i del Plebà.

Per la seua banda, el regidor de Joventut, Àlex Salort ha assenyalat: «Des del nostre departament seguim treballant per mantenir les tradicions i creguem en el paper que tenen les persones més joves en la festa».

Els Serveis Culturals i de Biblioteques, que dirigeix Enric Escrivà, han programat una desena d’activitats musicals i literàries que ompliran entre desembre i gener els espais culturals d’Oliva. Cinc sessions de contes per als més menuts, presentacions de llibres, o l’estrena del tercer treball discogràfic del Quintet de Metalls «Al Vent» destaquen en una graella pensada per a totes les edats i gustos.

Segons la Regidora de Participació Ciutadana, Yolanda Pastor, «el teixit associatiu d’Oliva està molt viu, i com a mostra d’això, podem comprovar la grandíssima quantitat d’activitats que s’han programat per a aquest Nadal. Com a regidora de Participació Ciutadana és un orgull poder col·laborar amb gent tan implicada i voluntariosa, amb ganes de fer coses al poble i per al poble. Convidem a tota la gent a participar de les activitats i que els olivers disfrutem el Nadal tots junts.»

Ací teniu la programació detallada que apareix al fullet de Nadal d’Oliva 2018-2019:

PROGRAMACIÓ DETALLADA
NADAL I REIS / DESEMBRE 2018-GENER 2019 OLIVA

 

DESEMBRE 2018

4, 11 i 18 DE DESEMBRE
A les 17.00 h, al passeig de Francisco Brines, partides de pilota d’aficionats i professionals. Organitza el Club Pilota Oliva amb la col·laboració dels Serveis Esportius Municipals.

DIJOUS, 6 DE DESEMBRE
De 09.00 a 14.15 h, al carrer de Santa Cecília: «Per Nadal… juguem al raspall!». Jornada de promoció del raspall amb partides de les categories benjamí, infantil, dones i cadets. Organitza el Club Pilota Oliva i l’Escola Esportiva Municipal.

DEL 7 AL 9 DE DESEMBRE
Al Pavelló Municipal d’Esports, Copa júnior femení preferent de bàsquet.

DIVENDRES 7 DE DESEMBRE
18.30 h, al jardí del carrer de la Sagrada Família, muntatge del tradicional Betlem del Barri del Pinet. Organitza l’Associació Barri del Pinet, col·labora la Regidoria de Participació Ciutadana.

18.30 h, a la plaça de Ganguis, muntatge del tradicional Arbre de Nadal de l’Associació de Veïns del Raval-Gerreria. Col·labora Participació Ciutadana.

DISSABTE, 8 DE DESEMBRE
De 9.00 a 14.00 h, al Pavelló Municipal d’Esports, II Jornada de Tecnificació d’Handbol.

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE
17.30 h, a la Biblioteca Tamarit, «Tafaner i la Lluna». Sessió de contes per a públic infantil amb Anna Jordà Mestre, basat en el llibre d’Irene Verdú. Organitza el Servei de Biblioteques.

19.00 h, a la Biblioteca de l’Envic, presentació de la «Poesia completa» d’Orides Fontela, amb traducció de Joan Navarro. L’acte anirà a càrrec del mateix i de l’escriptora brasilera Veronika Paulics, amb lectura poètica. Organitza el Servei de Biblioteques.

DEL 14 AL 28 DE DESEMBRE
XXXVII Jocs Esportius Municipals. Multiesport, al poliesportiu municipal. Divendres 14 i 21, de 16.30 a 19.30 h, Minibàsquet Benjamins i Handbol Alevins. Dijous 27, de 10.00 a 14.00 h, Pàdel Infantil – Cadet i Benjamí. Divendres 28, de 10.00 a 14.00 h, Pàdel Aleví. Organitzen els Serveis Esportius Municipals.

DEL 14 AL 16 DE DESEMBRE
Fira de Nadal. Al carrer del Plebà i l’aparcament del carrer Constitució. Amb artesania, alimentació, Betlem vivent, Pare Noel, llit elàstic, pinta caretes, i granja d’animals. Horari: Divendres de 17.00 a 22.00 h / Dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 23.00 h / Diumenge de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 22.00 h. Organitzen les Regidories de Festes i Comerç, Mercats i Consum.

DISSABTE, 15 DE DESEMBRE
De 16.00 a 21.00 h, al poliesportiu municipal d’Oliva, Torneig americà de Nadal Pàdel Oliva 2018. Preu d’inscripció 5 euros. Inscripcions i informació: 622 157 945 / 605 819 814.

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE
De 10.00 a 20.00 h, a la plaça de l’Ajuntament i carrers Major i de la Constitució, Mercat de Nadal d’ACCO. Amb parades dels comerços associats, atraccions i animació infantils i música en directe. Organitzen ACCO i la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum.

DIMARTS, 18 DE DESEMBRE

18.00 h. al passeig de Joan Carles I, Nadal Tubes 2018. Les aules de tuba i bombardí dels conservatoris d’Oliva i Cullera, i l’alumnat de cor, ambientaran el passeig a ritme de nadales. Organitza el Conservatori Professional de Música Josep Climent, col·labora la Regidoria de Cultura i Música.

19.00 h, a la Biblioteca Tamarit, Grup de Lectura Tamarit. Reunió del Grup de Lectura amb el llibre «El cuento de la criada» de Margaret Atwood. Organitza el Servei de Biblioteques.

DIJOUS, 20 DE DESEMBRE
16.00 h, a la piscina climatitzada municipal, Marató Esportiu Benèfic «Càritas» i Masterclass solidària d’aquafitness. Sessió gratuïta d’aquafitness a benefici de Càritas Interparroquial d’Oliva. Per poder participar, només cal portar aliments no peribles a la piscina climatitzada del 14 de desembre fins al 7 de gener. Organitza l’empresa concessionària de la piscina BPX Port Gestión Deportiva, amb la col·laboració dels Serveis Esportius Municipals i Càritas Oliva.

17.30 h, a la Biblioteca de l’Envic, Contacontes de Nadal. Sessió de contes per a públic infantil amb Rebombori Cultural. Organitza el Servei de Biblioteques.

DIVENDRES, 21 DE DESEMBRE
19.30 h, al Centre Polivalent, presentació de la Revista Cabdells, núm. 16. En acabar l’acte s’oferirà un vi d’honor als assistents. Organitza l’Associació Cultural Centelles i Riusech.

20.00 h, al Teatre Olímpia, presentació i estrena de Vent-i-5, el tercer treball discogràfic del Quintet de Metalls «Al Vent» i concert a càrrec de la formació. Col·labora la Regidoria de Cultura i Música.

DISSABTE, 22 DE DESEMBRE
10.00 h. a l’IES Gabriel Ciscar, Campionat de Nadal de Tenis Taula.

De 10.00 a 13.00 h,  a la plaça de Ganguis, Taller de dolços tradicionals. Per aprendre a elaborar els dolços típics de Nadal, a càrrec l’Associació de Veïns Raval-Gerreria, col·labora Participació Ciutadana.

16.00 h, al Pavelló Municipal d’Esports, VII Gala de Nadal Ritmoliva, amb la participació de totes les xiquetes de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica. Organitza el Club de Gimnàstica Rítmica Ritmoliva.

17.00 h, al carrer de la Sagrada Família (Bar El Pelut), Cavalcada del Pare Noel pel barri del Pinet, acompanyat per la banda Humilitat I Passió. Els xiquets podran portar la seua carta al Pare Noel i tindran caramels i regals. Organitza l’Associació de Veïns del Pinet, col·labora Participació Ciutadana.

DIUMENGE, 23 DE DESEMBRE
11.30 h i al Centre Polivalent, Concert instrumental Banda Simfònica i Banda Juvenil de l’Associació Artístico Musical. En la primera part també s’oferirà una audició dels alumnes de l’escola de música. Col·laboren les Regidories de Cultura i Participació Ciutadana.

DILLUNS, 24 DE DESEMBRE
16.30 h, al carrer Beatriu de Centelles (enfront del Bar Evaristo), arribada del Pare Noel, amb repartiment de regals per als xiquets. Els pares que vulguen portar «les encomandes» ho hauran de fer abans del 23 de desembre al Bar Evaristo, i abonar 2 € per xiquet. +info: 692 53 44 42. Organitza l’Agrupació Musical Nostra Senyora de la Pietat amb la col·laboració de la Regidoria de Festes.

16.00 h, a la placeta Riuet dels Frares, arribada i cavalcada del Pare Noel, acompanyat pels seus elfs, al barri de Sant Francesc. Les «comandes» es poden deixar els dies 22 i 23 a la Porta del Sol i el dia 24 al casal de la Falla Sant Francesc. Organitza l’Associació de Veïns de Sant Francesc, col·laboren les Regidories de Festes i Participació Ciutadana.

26, 27, 28 i 29 DE DESEMBRE i 2, 3 i 4 DE GENER
De 9.00 a 13.30 h, Escoleta de Nadal BPX PORT, al Pavelló Municipal d’Esports i instal·lacions annexes.

DIVENDRES, 28 DE DESEMBRE
11.30 i 12.30 h, a la Biblioteca Tamarit, Bebecontes. Doble sessió de contes amb Ana Canet, destinada a xiquets d’1 a 3 anys. Organitza el Servei de Biblioteques.

DISSABTE, 29 DE DESEMBRE
De 10.00 a 17.00 h, al Pavelló Municipal d’Esports, 3X3 Bàsquet Solidari, amb partits d’infantil, benjamins i prebenjamins, alevins, cadets i júniors, sèniors i veterans.

Cavalcada del Carter Reial, amb repartiment de regals per als xiquets. Horari i recorregut:
10.30 h Eixida des de la plaça de l’Ajuntament.
11.00-11.30 h Primera parada al passeig de Gregori Maians (enfront de la Biblioteca de l’Envic).
12.00-12.30 h Segona parada al parc de l’Estació.
13.00-13.30 h Tercera parada al carrer de Sant Vicent.
14.00 h Finalitza la Cavalcada del Carter Reial a la plaça l’Ajuntament.
Organitza la Regidoria de Festes.

19.00 h, des de la plaça de l’Ajuntament, X Volta a peu Sant Silvestre «Ciutat d’Oliva». Es realitzarà una cursa a peu no competitiva en què podrà participar tothom. El premi serà per a la millor disfressa. Organitza Club Atletisme L’Espenta.

20.30 h, al Centre Polivalent, Concert de l’Associació Artístico Musical d’Oliva i Músics Professionals. Amb l’Orfeó Josep Climent i amb l’Orquestra Clàssica d’Oliva. Organitza l’AAMO, col·labora Participació Ciutadana.

DILLUNS, 31 DE DESEMBRE
23.30 h, al parc de l’Estació, celebració de la Nit de Cap d’Any. Amb la transmissió en directe de les 12 Campanades amb pantalla gegant i festa-discomòbil amb la presència dels dj’s Pascal Renolt i Albert. Amb repartiment de raïm i bossa-cotilló fins a final d’existències. Organitza la Regidoria de Festes.

GENER 2019

DISSABTE, 5 DE GENER
Cavalcada de Reis, amb repartiment de regals per als xiquets.
Horari i recorregut:
16.00 h Visita prèvia de Ses Majestats els Reis d’Orient a la Residència d’ancians i entrega de regals als residents.
17.30 h Visita de la comitiva al Convent de Santa Clara i entrega de regals a les religioses.
18.30 h Eixida de la Cavalcada dels Reis Mags des de la Casa de la Festa i amb la participació de diverses entitats i col·lectius d’Oliva.
20.00 h Arribada de la Cavalcada a l’Ajuntament i parlament reial.
Organitza la Regidoria de Festes.

DEL DIVENDRES 11 AL DIUMENGE 13 DE GENER
Porrat i Calderes de Sant Antoni al Raval d’Oliva. Amb presència de diverses associacions d’Oliva i una Fira Modernista amb figurants vestits d’època, exhibició de bicicletes antigues, mercat d’oficis, antiguitats, ceràmica i orfebreria, etc.
-Divendres 11. Obertura a les 17.00 h, i inauguració oficial a les 19.00 h. Horari durant dissabte i diumenge: de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 22.00 h.

-Dissabte 12. Al carrer de Sant Vicent, a partir de les 08.00 h, elaboració de les Calderes de Sant Antoni, amb la col·laboració dels Festers del carrer Sant Vicent. A partir de les 13.00 h, repartiment d’arròs i dinar popular al carrer. A les 20.30 h, actuació del grup de música popular valenciana i mediterrània Urbàlia Rurana.
-Diumenge 13. Al carrer de Sant Vicent, d’11.00 a 14.00 i de 16.30 a 19.30 h, tallers i jocs infantils.
Organitza la Regidoria de Festes.

DISSABTE, 12 DE GENER
11.30 h, a la Biblioteca Tamarit, presentació de «Misteriosa desaparició a la marjal», el darrer llibre infantil de l’escriptora Joaquima Barba. Organitza el Servei de Biblioteques.

DIJOUS, 17 DE GENER, FESTIVITAT DE SANT ANTONI ABAT
A partir de les 9.00 h i durant tot el dia, porrat històric tradicional de Sant Antoni a la plaça de Sant Roc, amb parades de dolços i joguets.
Organitza la Regidoria de Festes.

DIVENDRES, 18 DE GENER
19.30 h, al Museu Casa de Maians, presentació de «Nus», llibre de poesia dibuixada de Quim Ponsa i Estela Rodríguez. Organitza la Regidoria de Cultura.

DISSABTE, 19 DE GENER
11.30 h, a la Biblioteca Tamarit, What‘s in the Basket?, contacontes en anglés a càrrec de l’acadèmia Helen Doron English Oliva, per a xiquets de 2 a 8 anys. Entrada gratuïta i per inscripció a les biblioteques d’Oliva. Organitza el Servei de Biblioteques.

DIUMENGE, 20 DE GENER, BENEDICCIÓ D’ANIMALS DE SANT ANTONI
A partir de les 10.00 h, esmorzar per a carreters i cavallistes, amb gamba i bleda, en el carrer de Sant Vicent i a càrrec dels Festers del carrer Sant Vicent. A les 11.00 h, a l’ermita del Sant, missa solemne. A continuació, repartiment del pa beneït i benedicció d’animals. Organitza la Regidoria de Festes.

Programació de Nadal i Reis a Oliva 2018-2019: http://bit.ly/2PBu0jx