Salta al contingut

Premsa

Arranquen els cursos i tallers del Programa d’Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral “A Prop”

Dins del Programa d’Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral “AProp”, cofinançat pel Fons Social Europeu, s’inicia l’estudi dels usuaris susceptibles d’estar inclosos en ell. Tot seguit es dóna pas al disseny dels cursos i tallers desenvolupats per l’equip de tècnics del Programa d’Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral “AProp”, de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Oliva.

Fa uns dies va començar el cicle de tallers “Conoce-T” i “Quiere-T” impartits per les psicòlogues d’A Prop. Allí diverses usuàries dels serveis socials incloses a l’esmentat programa van poder treballar l’autoconeixement i l’autoestima.

A més, la treballadora social de l’equip tècnic d’AProp, ha realitzat el taller de Gestió de la Llar, enfocat a facilitar recursos i actuacions encaminades a fomentar l’estalvi en les activitats de la vida quotidiana; i el d’Igualtat de Gènere plantejat des de la transversalitat de la temàtica cap a la societat.

Per la seua banda, l’orientador laboral del programa ha desenvolupat un taller de “Elabora tu CV”, per ajudar aquells usuaris interessats a confeccionar i actualitzar el seu currículum.
També ha començat el curs d’Empoderament, on les persones assistents realitzen diverses activitats per afavorir el desenvolupament personal; i el d’Alfabetització digital, on els usuaris de l’AProp poden introduir-se en l’àmbit bàsic del món virtual. Aquestes dues últimes actuacions s’estan fent en col·laboració amb els tècnics del Programa Barris Inclusius.

Per altra banda, a la Creu Roja d’Oliva s’ha donat inici al curs de Primers Auxilis amb Bebés i Xiquets, per tal que aquells participants del programa interessats puguen aprendre tècniques d’atenció en cas de situació de risc amb nens petits.

Per últim, es dedicarà un matí a realitzar un curs per obtenir el certificat de Manipulador d’Aliments.
«Continuem treballant per poder dur a terme, de la millor manera possible, el compliment del projecte de vida que ens marquem conjuntament amb els usuaris. Seguir creixent és la clau» assenyala Àlex Salort, regidor delegat de Benestar Social i Igualtat.

Cal destacar i agrair la col·laboració de l’associació “El Bastidor”, al barri del Pinet, que ha cedit les seues instal·lacions per possibilitar el desenvolupament d’alguns dels cursos i tallers.