Salta al contingut

Premsa

La Regidoria de Festes aprova el conveni de col·laboració amb la Federació de Moros i Cristians d’Oliva per al 2018

El conveni estableix una subvenció de 41.000 euros per als actes més destacats de la festa

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, i el president de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, Sergio Bañuls Sempere, van signar ahir dilluns, 17 de desembre, el conveni de col·laboració per a l’any 2018, que estableix una subvenció per a la festa de 41.000 euros, 3.000 euros més que en l’exercici anterior.

L’Ajuntament es compromet així a promoure els actes més destacats dels Moros i Cristians, festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic, tant pel que fa al finançament com a l’organització, publicitat i la seua execució final.

Els actes que compten amb finançament municipal són els més multitudinaris i participatius: Fira Infantil, Presentació de Càrrecs, Presentació de Capitans, Ambaixadors i Abanderats/Abanderades, Concert de Música Festera, Pregó Fester, Diana, Entrada de les Filades Cristianes, Desembarcament, Entrada Mora, Dia de Germanor, Desfilada Infantil, Desfilada de la Reconquesta i Reconquesta del Castell amb el seu castell de focs d’artifici.

Per la seua banda, la Federació de Moros i Cristians es compromet a justificar amb factures la despesa realitzada, així com a executar la programació signada amb la presentació de la corresponent memòria explicativa i detallada de l’activitat realitzada.

També és responsabilitat del col·lectiu contractar una assegurança de responsabilitat civil, per tal de poder fer front a eventuals indemnitzacions per danys a tercers, així com la tasca de promoció de les festes en valencià, tot i que també es podran utilitzar altres llengües tant en llibres com en fullets, pàgines web o xarxes socials, però sempre el valencià ocuparà una posició preferent.

Segons ha explicat el regidor de Festes, Pepe Salazar, “la signatura d’este conveni demostra una vegada més el nostre compromís amb les festes locals, en este cas els Moros i Cristians, per la gran quantitat de persones tant oliveres com visitants, que hi participen, a més de la seua importància tant social com cultural, econòmica i turística per al municipi.”

També el president de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, Sergio Bañuls, s’ha mostrat molt satisfet i agraït, “perquè la Regidoria de Festes ha complert el que va prometre, anar incrementant la partida destinada a les festes de Moros i Cristians, i un total de 6.000 euros en dos anys. Ja es va incrementar en 3.000 euros la subvenció en el 2017 i s’ha tornat a fer en el 2018.”