Salta al contingut

Premsa

La Regidoria de Festes i la Federació de Falles d’Oliva signen el conveni de col·laboració per al 2018

El conveni estableix una subvenció municipal de 25.000 euros per a les Falles, 3.000 euros més que en 2017

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, i el president de la Federació de Falles d’Oliva, Vicente Pérez, han signat esta setmana el conveni de col·laboració entre el consistori i la coordinadora fallera per a l’exercici 2018.

El conveni estableix que la Regidoria de Festes aportarà un total de 25.000 euros, 3.000 euros més que en 2017, a la Federació de Falles d’Oliva per tal de promoure els actes que organitza l’entitat fallera que tinguen especial significació participativa i social, és a dir, el concurs de cartes, presentacions falleres, presentació de la Fallera Major, demanà de la Fallera Major, Concurs de Teatre Salvador Soler, concurs de pilota valenciana, crida fallera, concurs de paelles, cavalcada del ninot, exposició del ninot, sopar de germanor, visita d’entitats i organitzacions d’Oliva, ofrena de flors, missa a Sant Josep i mascletades.

El conveni estableix també que la Federació de Falles ha de justificar totes les despeses de les activitats subvencionades, així com informar d’altres ajudes, ingressos o recursos que financen aquestes activitats. I també complir amb les obligacions tributàries i de la Seguretat Social que li corresponguen. A més, els Festers han de realitzar totes les publicacions de cartelleria, fullets, llibrets de la festa i qualsevol altre element escrit, visual i/o sonor en valencià. O en tot cas, el valencià ocuparà una posició de preferència sobre la resta de llengües utilitzades. Pel que fa a Internet, llocs webs i xarxes socials, s’aplicarà el mateix criteri. L’entitat festera haurà de contractar també una assegurança de responsabilitat civil per tal de poder fer front a eventuals indemnitzacions per danys a tercers.

El regidor de Festes ha explicat que la signatura del conveni “posa de manifest el nostre suport a la festa valenciana per excel·lència, que se celebra a Oliva de forma continuada des de 1981, incrementant cada any tant el nombre de participants com de monuments plantats. Per això enguany, igual com vam fer en 2017, hem incrementat la quantitat del conveni en 3.000 euros, perquè els actes més destacats de les falles siguen cada vegada més lluïdors, i suposen no només una festa per als fallers, sinó per a tots els ciutadans d’Oliva. Sense oblidar que les falles també són un punt d’atracció de visitants i per tant de riquesa per al poble.”