Salta al contingut

Premsa

El Regidor de Festes signa els convenis de col·laboració amb les Festes patronals, que arriben als 3000 euros cadascun

Després de la recuperació dels convenis el passat 2016, enguany els convenis s’incrementen en 1000 euros, i arriben als 3000 euros cadascuna les subvencions al Rebollet, Sant Francesc i el Crist

 

Després de l’aprovació ahir al plenari i la signatura este migdia del conveni de col·laboració amb la Junta de Festes del Rebollet, l’Ajuntament d’Oliva ha aprovat definitivament els convenis de col·laboració amb les Festes patronals més les festes del Santíssim Crist de Sant Roc. En els tres casos, la subvenció a les festes de la Regidoria que dirigeix Pepe Salazar, arriba als 3000 euros cadascuna, 1000 euros més que l’any passat.

El Regidor de Festes, primer amb el president de la Junta de Festes del Crist, D. Javier Català Bertomeu (Rector de Sant Roc), després amb el president dels Festers de Sant Francesc d’Assís, D. Germán Oltra Llácer (Rector de Sant Francesc), i finalment hui amb el president dels Festers de Nostra Senyora del Rebollet, D. Fernando Cremades Costa (Rector-plebà de Santa Maria), ha signat els tres convenis de col·laboració entre el consistori i els responsables de les festes patronals d’Oliva.

Segons Pepe Salazar, “en 2016, quan vam recuperar les subvencions a les nostres festes més tradicionals ja vam dir que la intenció era anar incrementant l’ajuda municipal en la mesura del possible, i així ho hem fet. Les nostres festes patronals, el Rebollet i Sant Francesc, i també les del Crist, tenen una gran rellevància per a la població. A més celebren una gran quantitat d’actes oberts a tota la ciutadania, no només per als festes, que mereixen tot el nostre respecte i suport. Oliva no seria la població que és sense les Creus de Maig del Crist, el trasllat de Santa Clara o la Romeria al castell del Rebollet, per no parlar de les Albades, els Festivals o les Processons.”

Els convenis estableixen també que els Festers han de presentar un Projecte d’Actuació i també la justificació de les activitats realitzades. A més han de realitzar totes les publicacions de cartelleria, fullets, llibrets de la festa i qualsevol altre element escrit, visual i/o sonor en valencià. O en tot cas, el valencià ocuparà una posició de preferència sobre la resta de llengües utilitzades. Pel que fa a Internet, adreces webs i xarxes socials, s’aplicarà el mateix criteri. L’entitat festera haurà també de contractar una assegurança de responsabilitat civil per tal de poder fer front a eventuals indemnitzacions per danys a tercers.