Salta al contingut

Premsa

Mavi Mestre serà la Pregonera de les Falles d’Oliva 2019

La rectora de la Universitat de Valencia, natural d’Oliva, Mavi Mestre, anunciarà la festa el pròxim 16 de febrer durant l’acte de la Crida

 

Les falles d’Oliva estan d’enhorabona. La rectora de la Universitat de Valencia, Mavi Mestre, serà la Pregonera de les falles d’Oliva 2019. La lectura del Pregó i la Crida tindran lloc el dissabte 16 de febrer a partir de les 12.30 h, des del balcó de l’Ajuntament d’Oliva.

Per al regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, “suposa tot un orgull i un honor per a Oliva i per a les nostres festes falleres que Mavi Mestre haja acceptat l’encàrrec de ser la Pregonera de les Falles d’Oliva del 2019. El pròxim 16 de febrer començarem la celebració fallera a Oliva, amb el Pregó, la Crida i el Concurs de Paelles. Enhorabona a tot el col·lectiu faller i a la nostra Pregonera Mavi Mestre.”

Natural d’Oliva, Mavi Mestre té l’honor de ser la primera rectora en la història de la Universitat de València. És catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l’Educació, va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura.

Doctora en Psicologia, va obtenir també el premi extraordinari de doctorat.

És especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, que imparteix en titulacions de Grau i Màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres. La seua activitat docent ha estat reconeguda amb sis quinquennis.

La seua activitat científica se centra en la inclusió social i la qualitat de vida dels joves i adolescents. Com a directora d’un grup d’investigació ha sigut investigadora principal de projectes competitius, entre els quals cal destacar un projecte PROMETEO amb la Universitat de Missouri i el CONICET de Buenos Aires i, actualment, del projecte PROMETEO sobre ‘Competència socioemocional i personal com a prevenció de la conducta desadaptada’.

És autora de més de 160 articles en revistes nacionals i internacionals i de 23 llibres i 49 capítols de llibres. Ha dirigit 16 tesis doctorals. És membre de la International Association of Applied Psychology, de la Sociedad Interamericana de Psicologia, de la Junta directiva de la Societat d’Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d’Història de la Psicologia. La seua recerca ha estat reconeguda amb sis sexennis d’investigació.

Compromesa amb la transformació de la Universitat, va ser secretària de departament, degana de la Facultat de Psicologia, vicerectora d’Estudis i vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València. El dia 6 de març de 2018 va ser elegida rectora de la Universitat de València, i va ser nomenada pel Decret 41/2018, de 6 d’abril, del Consell de la Generalitat Valenciana (DOGV de 10 d’abril de 2018).