Salta al contingut

Premsa

Oliva acull la segona jornada sobre fibromiàlgia el pròxim 23 de febrer al Centre Polivalent

La jornada se celebrarà el pròxim dia 23 de febrer al Centre Polivalent d’Oliva a partir de les 16 hores amb entrada lliure i gratuïta.

A la presentació han assistit la regidora de Salut Pública, Imma Ibiza, la presidenta d’AFISA, Luisa Arias, i la secretària de l’associació, Juana Plaza.

 

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva, en col·laboració amb Afisa, Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica i de SSC, ha organitzat el pròxim 23 de febrer la 2a edició del cicle de conferències, d’especial interès tant per a les persones que pateixen la malaltia com per a la societat en general, que han de conéixer la realitat i aprendre a conviure amb ella.

La jornada d’enguany està oberta a totes les associacions, persones afectades, familiars, personal sanitari i professionals de la salut. La finalitat de la jornada persegueix un punt de trobada per a donar a conéixer el que realment són aquestes malalties i les seues conseqüències, tant en l’àmbit laboral, social, sanitari, i com no, en l’àmbit familiar.

“Tindrem com a ponents a prestigiosos experts que ens parlaran de tot el relatiu a la malaltia en si, i de diversos aspectes que l’envolten” assenyalava la regidora de Salut Pública, Imma Ibiza.

“Vull agrair l’intens treball i tasca que realitza el col·lectiu d’AFISA a Oliva per donar a conéixer i fer visible davant la societat aquesta malaltia que afecta cada dia a més persones” explicava la regidora de Salut Pública.

La jornada se celebrarà al Centre Polivalent d’Oliva a partir de les 16 hores amb entrada lliure i gratuïta.

Des d’AFISA, la seua presidenta Luisa Arias, ha agraït també a l’Ajuntament d’Oliva la seua col·laboració en l’organització d’aquesta segona edició de les jornades sobre fibromiàlgia. “A través de jornades com aquestes podem fer visible aquesta malaltia que ja afecta entre un 3 i un 5% de la població. En concret, a València ja són més de 200.000 persones que la pateixen. Per això és tan important que a la Safor compten amb una Unitat de Tractament especialitzada en Fibromiàlgia”.

En les jornades de 2019 també col·labora el Centre de Salut d’Oliva amb una xerrada que impartirà la coordinadora d’infermeria, Maite Pingarrón, al voltant de “L’Equip Multidisciplinar en ajuda a les víctimes de violència de gènere”. “És una iniciativa que naix del mateix centre de salut i de la tasca dels seus facultatius i que, en breu, donarà com a resultat la creació d’una associació local que servirà d’ajuda per detectar quan es produïsquen casos de violència de gènere” explicava Imma Ibiza.

 

Programa

16.00 h Imma Ibiza Cots, regidora de Salut Pública Ajuntament d’Oliva.

16.15 h Luisa Arias, presidenta de l’Associació de Fibromiàlgia d’Oliva

16.30 h Maite Pingarron Montes. coordinadora Infermera Centre de Salut d’Oliva. “Equip Multidisciplinari en ajuda a les Víctimes de violència de Gènere”

17.15 h Elisa Josefa Oltra Garcia, Universitat Catòlica de València, departament de Ciències Mèdiques Bàsiques, Facultat de Medicina i Odontologia, professora docent investigadora.

“Marcadors Moleculars de la fibromiàlgia com en tractaments fisioterapèutics”

18.00 h – 18.15 h Descans

18.15 h Rafael Belenguer Prieto, reumatòleg, doctor en medicina, perit mèdic, investigador clínic a temps parcial i col·laborador del Servei de Malalties Autoinmunes del Professor Josep Font de l’Hospital Clínic de Barcelona des de gener de 2001 a gener de 2008. Sotssecretari de la Societat Espanyola de Reumatologia (2006 a maig 2014).

“Fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica”

19.00 h Antonio Fernández Solá, especialista en medicina interna, màster de gestió hospitalària per ESADE, màster en coordinació de trasplantaments per la Universitat de Barcelona, màster en riscos laborals (especialitat ergonòmica) per la Universitat Politècnica de Catalunya, membre fundador de l’EUROMENE, societat europea de fatiga crònica, membre fundador i vocal de la Junta de la SESSEC, expert mundial en sensibilitat central. Creador de les unitats multidisciplinàries d’SSC, president del comité organitzador del congrés europeu Barcelona 2017.

“Trastorns del Somni en malalties de sensibilització central”

19.45 h – 20.00 h Precs i preguntes.

Teléfon d’informació 695 354 431