Salta al contingut

Premsa

El Ministeri de Foment garanteix a l’alcalde la continuïtat de la licitació de les obres de la Connexió Sud d’Oliva

El secretari general d’Infraestructures, Javier Izquierdo, ha mantingut una conversa telefònica amb l’alcalde, David González, en la qual li ha confirmat que el Ministeri de Foment treballa amb la finalitat d’iniciar, abans del 28 d’abril,  el procediment de licitació i contractació de les obres de la Connexió Sud d’Oliva, entre l’AP-7 i la N-332.

El BOE del passat 14 de febrer, va publicar la resolució del Ministeri de Foment de l’aprovació definitiva del projecte de construcció de la “Connexió Sud d’Oliva. Fase 1 de la Variant de la Safor”. Una aprovació imprescindible per a poder licitar les obres, d’ara endavant.

Tal com va manifestar David González, tot i la no aprovació dels PGE de 2019, és possible l’inici de la tramitació de la licitació de les obres de la Connexió Sud. El fet que s’hagueren aprovat els PGE era molt positiu per al projecte perquè preveia 12 milions d’euros. Però, al remat, en 2019 no es podrà gastar ni un sol euro, perquè no donarà temps, ja que les obres no estaran adjudicades abans de 2020, en el millor dels casos. A més a més, 12 milions d’euros tampoc és l’import íntegre del projecte (28,5 milions). La qual cosa, evidencia que sí que és possible licitar les obres, encara que no es dispose, d’eixida, de la partida pressupostària completa.

En este sentit, la legislació vigent preveu la possibilitat de la licitació amb caràcter plurianual de les obres de la Connexió Sud d’Oliva. De fet, és una pràctica habitual quan el pla d’obra d’un projecte supera una anualitat, com és el cas.

Davant d’esta confirmació, l’alcalde ha assenyalat que es tracta d’una bona notícia que va en el sentit de fer realitat una de les infraestructures més demandades per part de la ciutat, així com pels milers de persones que  ens visiten o travessen Oliva. Ara, esperem que abans del 28 d’abril l’expedient de contractació estiga iniciat.