Salta al contingut

Premsa

El regidor-portaveu de Gent d’Oliva, Pepe Salazar, renuncia a la seua acta de regidor en l’Ajuntament d’Oliva

Salazar es mostra satisfet pel treball realitzat al davant de les Regidories de Festes i Comerç, Mercats i Consum

El regidor-portaveu del grup municipal Gent d’Oliva en l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, ha presentat este matí, per registre d’entrada, la seua renuncia a l’acta de regidor. La decisió de Salazar farà que Gemma Fullana, número dos de la llista de Gent d’Oliva en les passades eleccions municipals de 2015, i actualment secretària de grup, ocupe l’acta de regidora en la corporació municipal.

Salazar ha explicat que deixa l’acta «per motius personals i una vegada que el treball està realitzat», ja que la gestió principal, en les àrees de Festes i Comerç, Mercats i Consum de les quals ha estat responsable en la present legislatura, està pràcticament finalitzada. «Pel que fa a la Regidoria de Festes, tant les Falles, com la Setmana Santa, amb tota la programació de la Diocesana 2019, estan organitzades. També estan ja preparades la programació de la Fira i Festes i Nit de Sant Joan del pròxim mes de juny, així com la de la Fira del Motor. També estan tots els convenis de col·laboració amb els diversos col·lectius signats, les obres del Mercat Municipal finalitzades i les de la Casa de la Festa a punt de començar, així que podem dir que deixe el càrrec amb la faena feta.»

Del treball realitzat al davant de la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum en els darrers quatre anys, Salazar ha destacat «en primer lloc, la revitalització del nostre comerç local, amb les obres de remodelació i millora del Mercat Municipal, que han inclós la recuperació del sostre original, la instal·lació del nou paviment antilliscant, la canalització de la nova línia elèctrica a 20 kV per tal d’incrementar la potència elèctrica de l’edifici, així com la millora del sistema de canalització de l’aigua i la instal·lació d’una alarma. També la promoció del comerç local associat, amb més i millors campanyes de promoció al llarg de tot l’any i les Fires de Nadal, Rebaixes i Voramar en l’estiu. En l’àrea de Consum, estic especialment satisfet de l’increment de la tirada del calendari de l’OMIC, tan demandat i apreciat pels veïns d’Oliva, fins als 6.000 exemplars, i també la promoció i millora del departament i de la tasca que realitza, tant amb jornades informatives com amb la seua presència en xarxes i la web municipal.»

Pel que fa a la gestió com a responsable de les Festes, Pepe Salazar s’ha mostrat particularment orgullós de la revitalització i promoció de la Fira i Festes i la Nit de Sant Joan: «hem aconseguit que la nostra Fira siga realment la Festa gran, oberta i participativa d’Oliva, amb grans espectacles per a tots els públics, i gratuïts. Oliva és hui referent a nivell valencià per la seua festa major de l’inici de l’estiu. Milers de persones venen a Oliva durant la fira, amb el benefici, tant social com econòmic, que això suposa per a la nostra població.»

Salazar ha destacat també «el fet que hem estat capaços d’organitzar grans esdeveniments que han disfrutat milers de persones, de forma oberta i gratuïta, i també fora de la Fira, com ara la Festa de la Nit de Cap d’Any i la pròxima Festa Falles i Quintades 2019.»

«Tampoc podem oblidar les festes organitzades pels diversos col·lectius festers de la ciutat amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, com ara els Moros i Cristians, les Falles i la Setmana Santa, que han vist incrementada l’aportació municipal. També les festes religioses, el Rebollet, Sant Francesc i el Crist han recuperat en esta legislatura la subvenció municipal, i, en l’últim any, l’han vista augmentada. O la Benedicció d’animals organitzada pels Festers de Sant Antoni», comentava el regidor.

«A més destacaria l’organització del Porrat de Sant Antoni, amb la col·laboració dels Festers del carrer Sant Vicent i la Fira Gastronòmica de les Associacions, que ha crescut, i molt, en els últims anys. Només dir que les racions d’arròs caldós del dia de les Calderes s’han duplicat en esta legislatura, arribant fins als 4.000 plats en el 2019. Així com també d’altres celebracions, com ara la festa del Carnestoltes infantil, i les cavalcades de Reis i el Carter Reial, que cada any han comptat també amb més recursos i participants», afegia Salazar.

Per la seua banda, Gemma Fullana afirma que assumirà l’acta de regidora «amb respecte i responsabilitat. Queda molt poquet de legislatura, així que només espere estar a l’altura i donar continuïtat al bon treball que ha fet el meu company Pepe Salazar al llarg dels últims quatre anys.»