Salta al contingut

Premsa

La Regidoria de la Dona organitza el 8 de març l’acte institucional commemoratiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora

La programació es completa amb la VI  Master Class Dansa Oriental  que se celebra el 10 de març al Polivalent

 

La Delegació de la Dona de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix la regidora Yolanda Pastor, ha organitzat una programació d’activitats per tal de commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, que es desenvoluparà del 8 al 10 de març.

L’acte institucional denominat “Homenatge a la Dona” està previst per al divendres, 8 de març, a les 18.30 hores en el Centre Polivalent, en el qual des de l’Ajuntament d’Oliva es realitzarà enguany un reconeixement públic a diverses dones per la seua tasca i trajectòria.

En primer lloc s’homenatjarà a Matilde Arnal Vidal, una de les primeres dones treballadora de l’Ajuntament d’Oliva. Matilde va iniciar la seua trajectòria a l’ajuntament l’any 1948 i la va finalitzar el 1996. Es va casar amb Vicente Pericás Tercero l’any 1961, dedicat a les arts gràfiques. Té sis fills i huit nets. Va participar activament en el Grup de Teatre Salvador Soler i Soler. Fundadora de l’Associació Ames de Casa d’Oliva.

D’altra banda, també es realitzarà un reconeixement especial a les dos sòcies més majors de l’Associació Tyrius Ames de Casa d’Oliva: Isabel Micó Bañó i Consuelo Morell Morell; i a la sòcia més antiga Josefa Gascó Checa.

Per últim, l’acte reconeixerà la tasca de totes les presidentes de les germandats de la Setmana Santa d’Oliva: Rosa Tere Morató Moncho (Jesús de la Passió); Rosa Mª Sòria LLorca i Àngela Colomer Cuesta (Sant Sepulcre); Mª Amparo Castillo Moreno (Veracreu); Mª Jesús Marín León (Jesús Nazareno); Julia Sempere Roig (Cristo del Amor); Vanessa Navarro Barber (Ecce-Homo) i Ana Cardona German (Nostra Senyora de la Pietat).

L’acte s’iniciarà amb dos ponències: “Detalls de la Igualtat” i “Xarxa de Dones”.

«La trajectòria i els valors de totes les dones homenatjades han fet una societat millor i han permés que altres dones puguen arribar hui en dia més enllà” assenyalava la regidora de la Dona, Yolanda Pastor.

L’homenatge finalitzarà amb un Vi d’Honor i ball posterior per a tots els assistents. L’acte és obert a tota la ciutadania fins a completar aforament.

De forma complementària a l’acte institucional, s’ha previst altres activitats. El mateix divendres, 8 de març, tindrà lloc a les 20.30 h una partida de pilota a càrrec de dones al Trinquet d’Oliva i el diumenge, 10 de març, la 6a Masterclass-Dansa Oriental des de les 10.15 hores i fins a les 13.30 hores amb entrada gratuïta.