Salta al contingut

Premsa

Oliva organitza la I Festa Estellés

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, en col·laboració amb Saforíssims, Societat Literària, ha decidit sumar-se per primera vegada a les nombroses poblacions valencianes que celebren des de fa quatre anys la Festa Estellés, un recital poètic-musical, de caràcter popular en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993) i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

Així, la I Festa Estellés d’Oliva tindrà lloc el divendres 27 de setembre, a partir de les 21 hores, al carrer de les Moreres, davant la Cripta de Santa Maria. A la lectura poètica, coordinada per Josep Lluís Roig, s’hi han sumat ja molts escriptors i poetes de la comarca. La regidora de Cultura, Rosanna Torres, ha destacat, sobretot, «el tarannà popular de la Festa Estellés. Per això, convidem a la gent a participar-hi. Poden enviar-nos dos poemes al correu: saforissims@saforissims.org per tal que puguem coordinar la lectura. No obstant això, en el mateix moment de l’acte també poden participar-hi».

L’acte comptarà també amb l’actuació musical d’Enric Esteve, el qual cantarà i recitarà poemes del més gran dels nostres poetes del segle XX. En acabar, hi haurà un sopar popular d’entrepà al carrer.