Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva presenta la seua proposta per a EUROPAN a la UPV

L’Ajuntament d’Oliva, amb la intenció de donar a conèixer la seua proposta “Els Rajolars: Regeneració Resilient”, com a un dels emplaçaments del concurs europeu per a joves arquitectes EUROPAN 15 Ciutats Productives II, ha promogut la celebració, el passat dia 6 de març, d’una Jornada a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València. L’objectiu concret d’aquesta jornada va ser donar a conèixer al mon universitari la dita proposta.

La Jornada va ser presentada pel Sr. José Luís Miralles García, director del Departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València. Van assistir-hi el Sr. Rafael F. Briet Seguí, director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, com a membre promotor d’EUROPAN 15, el Sr. David González Martínez, alcalde-president de l’Ajuntament d’Oliva, com a membre associat, la Sra. Ángeles Mas Tomás, secretària de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de València, i el Sr. Mariano Bolant, president del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València.

Tots ells van felicitar a l’Ajuntament per haver aconseguit la seu i es van congratular de l’oportunitat que suposa aquest concurs, tant per als joves arquitectes, en el seu desenvolupament professional per tal com els dona oportunitats i projecció internacional, com per a les administracions local i autonòmica, en trobar respostes arquitectòniques i urbanes innovadores per tal d’afrontar els nous reptes. L’alcalde va convidar a la participació del concurs i va ressaltar la importància que la iniciativa té per a la zona i per al municipi, tant per la actuació en si com pel que ha de suposar com una nova forma d’entendre les qüestions urbanístiques municipals, i va emfasitzar l’important esforç que l’ajuntament està realitzant amb aquesta iniciativa.

Les exposicions les van realitzar la Sra. Carmen Imbernon, secretaria general del Comitè Nacional d’EUROPAN/España, que va explicar que és EUROPAN així com els objectius de aquesta edició EUROPAN 15, la Sra. Francisca García Porfilio, directora territorial d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que va exposar les realitzacions, en diferents edicions del concurs EUROPAN a la Comunitat Valenciana, i també el paper de l’administració autonòmica com a promotora del concurs, el Sr. Daniel Mullor, arquitecte municipal de l’Ajuntament d’Alcoi, que va indicar el que està representat per a eixa ciutat el fet d’haver estat seu del concurs en l’edició EUROPAN 14,  i les actuacions que estan portant-se endavant al voltant de la plaça Al-Azraq, àmbit de l’actuació en el municipi, i el Sr. En Juan Ramón Porta Sancho, arquitecte tècnic municipal de l’Ajuntament d’Oliva, que va explicar la proposta i els objectius que planteja l’Ajuntament d’Oliva per al concurs, fent èmfasi en la importància d’aconseguir complicitats, a través de la participació dels diferents sectors socials, tot aprofitant l’estímul del concurs, per tal d’aconseguir un resultat final òptim.

La assistència va ser nombrosa, tant per part de l’alumnat com del professorat, joves arquitectes amb intenció de presentar-se al concurs, fins i tot representants d’empreses d’arquitectura i enginyeria, la qual cosa fa una opinió generalitzada de màxim interès pel concurs i per la iniciativa municipal de l’Ajuntament d’Oliva.

Per altra banda, el Comité Nacional d’EUROPAN España, té previst presentar les set seus d’aquesta edició del concurs EUROPAN 15 a l’estat espanyol, el proper dimecres, dia 27 de març, al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid, a la qual assistirà l’arquitecte tècnic municipal Juan R. Porta a presentar la seu d’Oliva.