Salta al contingut

Premsa

El Servei de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Oliva imparteix un curs per a cuidadors no professionals de persones en situació de dependència

El pròxim 7 de maig començarà, al Centre Social de Sant Francesc, el curs d’acció formativa d’atenció a la dependència, adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals.

Aquest curs constarà de tretze sessions, amb una durada de 25 hores, en les quals es buscarà formar i orientar a la figura del cuidador/a no professional, tant en conceptes teòrics com pràctics, per garantir una millor qualitat d’atenció a les persones en situació de dependència, a més de capacitar a aquestes persones en habilitats, valors, aptituds i actituds, ja que creiem que per a cuidar adequadament, primer s’ha de cuidar un mateix.

El que es pretén amb aquest curs és ajudar els cuidadors i les cuidadores a afrontar la tasca d’atendre les necessitats, i donar la formació adequada per a poder exercir millor les tasques de suport a les persones dependents.

Aquest curs està obert a totes aquelles persones que figuren com a cuidador/a no professional d’alguna persona amb situació de dependència  reconeguda en qualsevol dels tres graus, i que reben la prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar; a més, se’ls expedirà un certificat que acreditarà la realització del curs.

Es recorda a les persones interessades que poden demanar informació sobre el curs al departament de Benestar Social, tant per telèfon (96 2850213) com acudint al Centre Social Sant Vicent en horari d’atenció al públic.