Salta al contingut

Premsa

Oliva s’integra en la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana

El II Concurs Nacional de Coques d´Oliva serà el primer esdeveniment gastronòmic que tindrà la marca de qualitat “L’Exquisit Mediterrani”

L’adhesió obri una via molt important per a la incorporació d’altres productes i esdeveniments gastronòmics d’Oliva a la xarxa.

 

L’Ajuntament d’Oliva, a través del Departament de Turisme, junt amb Pepe Cotaina, president de l’Associació Amics de les Coques d’Oliva, i Javi Blasco ha presentat a la Secretaria Autonòmica de Turisme, l’interés per a formar part de la xarxa gastroturística de la Comunitat Valenciana, i la seua marca “L’Exquisit Mediterrani”, amb l’objectiu de conservar, fomentar i promoure la gastronomia d’Oliva com a recurs turístic de primer ordre i producte turístic d’excel·lència.

Aquesta acció s’emmarca en l’estratègia de foment i promoció  del turisme gastronòmic, com a mitjà de posicionament i diversificació turística i d’impuls del sector de la restauració i hostaleria que integren la nostra cuina més diferenciadora.

Cal recordar que Turisme Comunitat Valenciana va presentar el mes de gener passat la marca gastroturística “L’Exquisit Mediterrani”, la nova identitat corporativa de la gastronomia de la comunitat, que té com a objectiu atorgar major visibilitat i promoció al producte gastroturístico.

Per això i  com a fruit d’aquesta sol·licitud, el II Concurs Nacional de Coques Ciutat d’Oliva, previst per al pròxim 6 de maig, serà el primer esdeveniment a la nostra ciutat que compte amb la marca de qualitat de referència de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, aquest segell de qualitat gastronòmic posa en valor la coca d’Oliva com a producte  autòcton i diferencial, el dota de major visibilitat de cara a pròximes accions de promoció turística i premia l’autenticitat, la distinció i el treball que s’està realitzant per mantindre l’equilibri entre la tradició i la innovació a l’hora de reivindicar un dels productes fonamentals en l’oferta gastronòmica d’Oliva.

Per a finalitzar cal assenyalar que, amb la integració d’Oliva en la xarxa gastroturística de la Comunitat Valenciana, s’obri una important via d’incorporació a aquest segell de qualitat de més productes autòctons i altres esdeveniments gastronòmics que se celebren a la nostra ciutat.