Salta al contingut

Premsa

Continua el III Cicle ‘Fem Memòria’ amb l’exposició fotogràfica “Entre el silencio y la tierra”

La mostra d’Eloy Ariza, sobre les fosses comunes de Paterna i Castelló, es podrà visitar fins al 14 de maig

Amb el III Cicle ‘Fem Memòria’, l’Ajuntament d’Oliva vol homenatjar a totes les víctimes de la guerra civil, l’exili i la repressió

 

La presentació del llibre i documental “El camp de concentració de Portaceli (1939-1942)”, de l’Associació Stanbrook, va encetar dijous passat el III Cicle ‘Fem Memòria’, que organitza l’Ajuntament d’Oliva. La sala de conferències del Museu Casa de Maians es va omplir amb la primera proposta del programa temàtic, orientat a la recuperació de la memòria històrica i democràtica.

A partir de demà dia 8, la sala d’exposicions del Museu Casa de Maians acollirà l’exposició fotogràfica “Entre el silencio y la tierra”, d’Eloy Ariza, que documenta les intervencions dutes a terme per l’Associació Científica ArqueoAntro en distintes zones de la Comunitat Valenciana, sent l’epicentre de la mostra el Cementeri de Paterna, on hi ha soterrades 47 persones d’Oliva, segons la relació d’afusellats publicada per l’historiador Vicent Gabarda.

La programació continuarà el dijous, 9 de maig, a les 19.00 h a la sala de conferències, amb la xerrada “Tasques de recuperació de la dignitat”, a càrrec de tres ponents especialistes en la matèria: Teresa Llopis, néta d’afusellat i presidenta de l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme ‘Fossa 100’ del Cementeri Municipal de Paterna; Miguel Mezquida, Arqueòleg Director de l’Associació Científica ArqueoAntro; i Ángel González, víctima de la repressió franquista i membre de la Plataforma de Suport a la Querella Argentina-CEAQUA, i de la Plataforma per la Memòria del País Valencià.

Prèviament, a les 18.30 h, Ariza oferirà una visita guiada i comentada de l’exposició sobre les fosses comunes, que complementarà la conferència. La mostra es podrà visitar fins al dimarts, 14 de maig, en l’horari del Museu Casa de Maians, de dimarts a dissabte, de 10.00 h a 13.30 h i de 16.00 h a 19.00 h; i diumenge, d’11.00 h a 13.30 h.