Salta al contingut

Premsa

Oliva se suma a la Campanya “Recicla els teus aparells”

Aquesta iniciativa, impulsada por la Generalitat Valenciana, té com a objectiu informar i conscienciar a la ciutadania al voltant de la necessitat de saber reciclar de forma correcta els aparells elèctrics i  electrònics

El repte és superar les tres tones de residus recollits en la passada edició

Només per reciclar un aparell s’aconseguirà regal segur

 

El pròxim dilluns, 3 de juny, el municipi d’Oliva se sumarà a la campanya “Recicla els teus aparells” amb la qual es pretén conscienciar a la població sobre la importància del reciclatge. Campanya impulsada per la Generalitat Valenciana a través de la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, amb la col·laboració de les plataformes del sector: Recyclia (Ecofimática, Ecoasimelec i Tragamóvil), ERP España, Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Ecoraees i en la qual col·labora també la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva.

Un equip de bici-informadors, de 10 a 14 hores, i de 16 a 20 hores, s’instal·larà en el nucli comercial de la localitat per a recollir tots els aparells tecnològics en desús dels residents del municipi i, a més, conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells

En aquesta unitat mòbil arrepleguen xicotets utensilis de menys de 20 cm, que funcionen amb electricitat, piles o combustible, des de telèfons mòbils a tauletes tàctils, batedores, planxes, espremedores, depiladores o bombetes. En la passada edició, la campanya va aconseguir reciclar més de tres tones de xicotets aparells elèctrics i electrònics en tota la Comunitat Valenciana i enguany tot indica que s’aconseguirà superar aquesta xifra.

Amb la finalitat de motivar la participació dels ciutadans, es lliuraran premis a tots els veïns que dipositen els seus aparells, i també se sortejarà un Iphone X, una TV Led o carregadors portàtils. A més, se sortejarà un Ipad a través de la pàgina de Facebook @reciclatusaparatos.

Els aparells elèctrics i electrònics s’han de reciclar per a evitar la contaminació i el malbaratament energètic. Un ordinador, un televisor, un microones o una nevera vella no es poden tirar al costat de la resta de la brossa. Contenen substàncies perilloses per a la salut i el medi ambient. Quan un aparell elèctric o electrònic arriba a una planta de reciclatge els components contaminants es retiren per al seu tractament, i la resta se separen per a la seua reutilització. D’ací la importància de reciclar.

Segons les dades del sector, només es reciclen entre un 15 i un 20% dels aparells elèctrics i electrònics; els altres acaben en abocadors il·legals, on no es tracten els components potencialment perillosos per al medi ambient. Per açò són necessàries campanyes com aquesta, adreçades a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells. Una iniciativa de la Generalitat Valenciana que compta amb el suport i col·laboració d’ajuntaments i de les principals plataformes de reciclatge.