Salta al contingut

Premsa

S’inicia el procés de participació ciutadana per enllestir la 3a fase del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)

Des de la Regidoria de Medi Ambient s’informa que els dies 6 i 7 de juny tindrà lloc la 3a fase dels treballs necessaris per a poder elaborar el PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible). Els dits treballs són la continuació de la primera i segona fases que es van desenvolupar durant els mesos de juliol i setembre de l’any passat.

Aquesta 3a fase compren la participació directa de la ciutadania a través d’uns tallers on s’abordarà la mobilitat, tant del poble com també de la zona de la platja. La ciutadania pot obtenir més informació al web www.mobilitatoliva.es

El primer dels tallers de participació està previst el dijous, 6 de juny, a les 18.30 hores al Centre Social de Sant Francesc, on es s’abordarà la diagnosi actual i la mobilitat a l’àrea del poble. En el segon dels tallers, que es tractarà la mobilitat a la platja, serà el divendres a la mateixa hora i al mateix lloc. Les inscripcions es realitzen el correu participa@cercle.es

Des del Departament de Medi Ambient, la seua regidora en funcions, Imma Ibiza, ha fet una crida a totes les associacions i ciutadania en general “a participar en aquest procés participatiu, per la importància que comporten els treballs a realitzar. Esta ferramenta és necessària perquè Oliva tinga un full de ruta (PMUS) per prioritzar la mobilitat i accessibilitat en el desenvolupament urbanístic.

El pla de mobilitat és una ferramenta necessària per a confeccionar un adequat desenvolupament urbanístic de la ciutat, ajuda a tindre una visió conjunta del municipi i a visualitzar la problemàtica en matèria de mobilitat. El conjunt d’estes accions són les que determinaran les estratègies que posen com a prioritat la mobilitat i accessibilitat del municipi.

Cal recordar que Oliva va aconseguir una subvenció de projectes locals d’actuació dels municipis de la Comunitat Valenciana susceptibles de cofinançament pel programa operatiu FEDER, de la CV 2014-2010 per a la redacció i aprovació dels Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, per import de 36.569,83 euros, i que el pressupost aproximat de la redacció del pla és d’uns 80.000 euros incloent l’informe d’avaluació ambiental necessari per a la seua redacció.