Salta al contingut

Premsa

Oliva acull, per tercera vegada, l’Spain Kiteboarding League els dies 21, 22 i 23 de juny

Aquest esdeveniment de caràcter nacional consolida la ciutat olivera com a seu d’esdeveniments esportius amb repercussió internacional

 

La sala de Comissions de l’Ajuntament d’Oliva ha acollit aquest matí la presentació en roda de premsa de la segona prova de l’Spain Kiteboarding League 2018, Copa d’Espanya d’Strapless & Freestyle, circuit impulsat per la indústria nacional i avalat de nou per la Global Kitesports Association, la Real Federació Espanyola de Vela i la World Kiteboarding League. La Platja Pau Pi (zona Plaça d’Europa) acollirà la tercera trobada d’aquest campionat nacional que tindrà lloc els pròxims dies 21, 22 i 23 de juny.

A més, durant el desenvolupament de la competició tindran lloc activitats gratuïtes per als més xicotets de la mà de l’escola BoatKite (dissabte i diumenge d’11.00 a 13.30), demostracions de Surf Foil i SUP Foil i la presentació d’un nou esport a nivell nacional com el Wind Foil a càrrec de Naish i Duotone.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de Mireia Morera, regidora de Turisme i Platges en funcions de l’Ajuntament d’Oliva, amfitriona i patrocinadora de la prova al costat d’altres empreses locals, Juan Navarro, president i Joan Llopis, contramestre del Club Nàutic d’Oliva com a organitzador local, Juan Antonio Martín, promotor de l’Spain Kiteboarding League i Sebastián Ducos, patrocinador del circuit nacional de la competició.

Mireia Morera, regidora en funcions de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva ha agraït a tots els organitzadors, patrocinadors i col·laboradors, com ara Bolorent, Ferrándiz Mocholí o BoatKite l’esforç que realitzen per a fer possible aquesta prova amb especial esment al president del Club Nàutic d’Oliva, Juan Navarro, i al seu contramestre, Joan Llopis, pel suport a tots els projectes esportius  que s’organitzen a Oliva; a més, ha destacat “la important aposta que s’està fent des de la Delegació de Turisme i Platges per l’esport, no solament pels beneficis que aporta a les persones, sinó per ser un dels principals motors econòmics de la nostra ciutat”. Morera ha afegit que “enguany esperem superar les xifres d’assistència i participació de l’any passat ja que  coincideix amb el cap de setmana de Sant Joan”.

Per part seua, Juan Navarro, president del Club Nàutic d’Oliva ha declarat que “des del Club sempre s’ha apostat per l’esport ja que està en la nostra pròpia essència i per això, no dubtem a acceptar la proposta que se’ns va plantejar des de la Delegació de Turisme i Platges per a coorganitzar aquesta prova“, per això, ha animat al públic a gaudir d’aquesta competició.

Igualment ha tingut paraules d’agraïment el promotor de l’Spain Kiteboarding League, Juan Antonio Martín, cap a “la Delegació de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, al Club Nàutic i els patrocinadors i col·laboradors locals per l’esforç que estan fent, no solament a donar suport a l’organització de la prova, sinó també en el foment d’aquest esport”.

Martín també ha recordat que fa tres anys quan van començar “el Campionat Nacional estava literalment acabat quan Espanya és una potència mundial en aquest esport”. Ara, i gràcies al suport de tots, el nostre país torna a estar en el punt de mira de tots els riders internacionals”. De fet, “l’última edició celebrada a Oliva va ser de les millors del Campionat per l’organització, la qualitat del vent i el nivell dels participants”.

Per a aquesta prova es compta ja amb la confirmació de més de 60 riders, entre els quals es troben figures nacionals i internacionals com l’oliver Kiko Roig que participa en la Word Cup, Adrián Carbonell, rookie 2018” en modalitat Freestyle, Alex Pastor, Campió del Món o Alexandra Torres.

La Comunitat Valenciana a nivell industrial és un dels llocs més importants; viu en un moment delicat però continuem apostant per fomentar un circuit en un dels millors espots del país, així com potenciar la base d’aquest esport- conclou Juan Antonio Martín.

La presentació de l’SKL ha finalitzat amb les paraules de Sebastián Ducos, patrocinador nacional de la competició, qui ha agraït als organitzadors la possibilitat que ofereix l’SKL de mostrar els productes més nous d’aquest esport.

Finalment, tots han coincidit a animar al públic a conéixer de prop la pràctica d’aquest esport i a gaudir del campionat en viu a Oliva.