Salta al contingut

Premsa

Una comissió de seguiment controla la correcta execució dels treballs de neteja de séquies, valls i mànegues del terme municipal

Els treballs es realitzen durant tres mesos, a càrrec de treballadors contractats per l’ajuntament a través de subvencions del Ministeri de Treball (SEPE)

 

La vicealcaldessa de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell, ha informat aquest matí de la creació, per part del govern municipal, d’una comissió de control i seguiment dels treballs de neteja que s’executen a les diferents séquies, valls i mànegues del terme municipal.

Una comissió creada el darrer 22 de juliol i presidida per la mateixa vicealcaldessa i de la qual també formen part el regidor d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, la regidora de Medi Ambient, Mª Josep Llorens, i els capatassos de les brigades de treballadors contractats. Aquesta comissió es reunirà cada 15 dies per tal d’avaluar els treballs, tot i que de forma diària i setmanal s’efectua també un control i seguiment dels mateixos.

Des del govern municipal s’ha indicat que la creació d’aquest mecanisme de control respon a un millor seguiment de l’evolució dels treballs i per tal que els objectius marcats en un principi s’aconseguisquen al 100%.

Cal recordar que aquests treballs es desenvolupen en totes les zones, de forma preventiva, de forma anual a través d’unes subvencions concedides pel Ministeri de Treball per part del SEPE i que en el seu moment va ser sol·licitada per part del Departament d’Ocupació i Empresa.

Hui en dia ja està acabada la seua totalitat la zona del vall Nou, que presentava un estat lamentable. D’altra banda, en aquest moment es treballa en  la sèquia Mitjana, la manegueta de la platja (depuradora), la manegueta de la Genovesa, el vall de Burguera, el riu d’Alfadalí, lateral del camí de les Marjaletes, i s’han iniciat els treballs també al vall de les Fonts.

Els treballs finalitzaran a finals del mes de setembre, amb la intenció de mantindre nets i lliures de canyars zones de desaigüe natural. En primer lloc es procedeix a desbrossar i posteriorment a eliminar els sediments de dins del llit de séquies i valls.