Salta al contingut

Premsa

La IX Gran Fons Alberto Contador reunirà 2.000 corredors aquest dissabte a Oliva

L’eixida de la prova serà a les 08.00 h des de l’Hotel Oliva Nova Golf. S’arriba a la xifra màxima de participació fixada per l’Organització i s’incrementa en 1.000 corredors, respecte a la passada edició.

Les intenses pluges de la Dana obliguen a l’Organització a realitzar un canvi de recorregut per garantir la seguretat dels participants. La prova es durà a terme en un únic recorregut de 146 km i 2.211 m de desnivell acumulat.

La IX edició de la Gran Fons Alberto Contador que se celebra aquest dissabte dia 21 de setembre a Oliva, ha penjat el cartell de «places esgotades», després d’aconseguir la xifra de 2.000 corredors fixada per l’Organització; 1.000 persones més que la passada edició.

La presentació oficial de la Gran Fons Alberto Contador s’ha celebrat aquest matí al saló de plens de l’Ajuntament d’Oliva amb l’assistència del ciclista que dóna nom a la prova, Alberto Contador; l’alcalde d’Oliva, David González; Luis Borho, director del complex Oliva Nova Beach & Golf Resort; Xisco Lliteras, CEO de 312 Bike & Tours Organitzador de la prova; el regidor de Turismo, Kino Calafat i la regidora d’Esports, Yolanda Navarro.

Un any més, els participants tindran el privilegi de rodar al costat d’un dels ciclistes més grans de la història i que dóna nom a aquesta cita esportiva: Alberto Contador. El que va ser guanyador del Tour de França, del Giro d’Itàlia i de la Volta a Espanya; recomana als participants «gaudir d’un dia de ciclisme en un recorregut a trànsit tancat i en el qual la seguretat i la diversió de tots els participants està més que assegurada».

L’alcalde d’Oliva, David González, hi ha agraït a Alberto Contador “la seua aposta un any més per la nostra ciutat i espera que siga un èxit la prova. A més també cal agrair l’esforç de l’organització, Oliva Nova i també els diferents departaments municipals implicats”.

Xisco Lliteras, CEO de 312 Bike & Tours Organitzador de la Gran Fons Alberto Contador, assegura «estem molt contents i satisfets per haver doblat aquest any la xifra de participants respecte a la passada edició. Encara hem de seguir treballant de la mateixa forma, és un bon indicador que la nostra feina té els seus fruits i que la gent gaudeix d’aquesta cita que va cobrant molt pes en les cites esportives de la Península. Estem convençuts que la Gran Fons Alberto Contador serà en un curt termini una de les grans proves ciclistes d’Europa». S’espera que milers de persones, entre participants i acompanyants, es desplacen fins al municipi d’Oliva on per gaudir d’IX edició de la Gran Fons Alberto Contador.

L’eixida i meta estarà situada davant de l’Hotel Oliva Nova Beach & Golf Resort que serà centre neuràlgic del gran fons. Seu i allotjament oficial del Gran Fons Alberto Contador, acull la zona Expo de la marxa i compta amb tots els serveis i comoditats per al ciclista. L’eixida està prevista a partir de les 08.00 hores.

Per part d’Oliva Nova, el seu director Luis Borho s’ha mostrat satisfet de poder comptar de nou amb una prova d’aquestes característiques a Oliva que serveix per a desestacionalitzar el turisme al municipi”.

Per la seua banda, Kino Calafat, com a regidor de Turisme d’Oliva ha assenyalat que “des de la seua regidoria recolzarà esdeveniments esportius d’aquestes característiques beneficiosos per a Oliva. Volem convertir a Oliva en punt neuràlgic del turisme esportiu”.

Per últim, la regidora d’Esports, Yolanda Navarro ha explicat que “Oliva disposa d’unes característiques espectaculars per a la pràctica del ciclisme. A més es tracta d’un esport amb molta afició a Oliva. Des d’Esports pensem que la consolidació d’una prova a nivell nacional és molt beneficiós per al nostre municipi”.

Per a l’edició de 2020 l’Organització de l’esdeveniment preveu ampliar el nombre de participants donat l’allau de sol·licituds rebudes en aquesta IX edició, fins i tot la llista d’espera compta ja amb un llistat important de gent que està a l’espera que s’amplie la quota, cosa molt improbable en aquests moments.

Canvi de recorregut per garantir la seguretat

Aquesta IX edició de la Gran Fons Alberto Contador serà una de les més complicades organitzativament, ja que les fortes tempestes i els danys causats per la Dana en diferents punts del recorregut inicial de carrera ha obligat a l’Organització a realitzar un canvi d’última hora a la ruta, per tal de garantir la seguretat de tots els seus participants.

Sempre compromesos en preservar la duresa i espectacularitat del recorregut; l’Organització de la Gran Fons Alberto Contador ha decidit, com a mesura de seguretat per als seus participants, que la prova es duga a terme sobre un únic recorregut de 146 km i 2.211 m de desnivell acumulat. La cursa discorrerà com sempre a trànsit tancat. El nou traçat garanteix una autèntica jornada de ciclisme plena de diversió per a tots els que formaran part de la cursa, sense que això comporte cap perill per a ells.

Xerrada d’Alberto Contador

Minuts després de la presentació oficial del Gran Fons a l’Ajuntament d’Oliva, Alberto Contador s’ha desplaçat al Pavelló d’Esports per tal d’impartir una xerrada a alumnes de cicle formatiu de TAFAD de l’IES Gregori Maians i a alumnes del col·legi San José de la Montaña al voltant del món del ciclisme i de l’esport en general.