Salta al contingut

Premsa

Les biblioteques d’Oliva enceten la tardor amb una exposició d’escultura relacionada amb la literatura

La mostra ‘Travessant les seues retines’, de Jesús Martín «Chule», va ser presentada per l’artista el dimarts 24 de setembre, a les 18 h, a la Biblioteca de Tamarit, i es podrà veure fins al 30 d’octubre de 2019.

Són obres inspirades en títols de llibres d’autors i d’autores de diferents nacionalitats, que es podran podran contemplar a les Biblioteques d’Oliva, Tamarit i l’Envic.

A banda de poder contemplar les obres, les biblioteques han plantejat un joc, de manera que els/les participants hauran d’endevinar el títol de cadascuna de les escultures a partir d’una selecció de llibres que es trobaran exposats a una taula. En acabar la presentació de Tamarit es van visitar les escultures que hi ha a la biblioteca de l’Envic.

L’exposició fa dos anys que va canviant de biblioteques, i arriba a Oliva des de la biblioteca de Dénia.

L’autor, natural de Tavernes de la Valldigna, va destacar la importància del reciclatge en moltes de les seues obres, la interacció de les escultures amb els usuaris de la biblioteca i la inspiració dels llibres en elles.

El regidor de Cultura, Julio Llorca, va destacar la varietat de tècniques, formes i textures de les escultures que conformen la col·lecció.

Algunes obres reconegudes de l’autor són: «El carro i el cavall» de la rotonda de Borderia, «La lectora» ubicada, actualment, davant la façana de La Biblioteca Central de Gandia, ambientació dels voltants de la Torre de Guaita, ossari del cementeri, ambientació de la Cova Bolomor o «Les 13 roses» recentment inaugurada a Gandia.