Salta al contingut

Premsa

Oliva celebrarà el Porrat de Sant Antoni amb les populars Calderes i la Fira Modernista

  • A la presentació han assistit Yolanda Navarro, Regidora de Festes, Joan Orquín, secretari de la Junta de Festes de Sant Vicent i Toni Martí, representant de festers de Sant Antoni

La Regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha presentat aquest matí la programació festiva per a la XXII edició del Porrat de Sant Antoni d’Oliva, que tindrà lloc del divendres 10 fins al diumenge 12 de gener. Comptarà també amb una Fira Modernista, amb figurants vestits d’època, exhibició de bicicletes antigues, activitats lúdiques i infantils, mercat d’oficis, antiguitats, ceràmica i orfebreria.

El porrat començarà el pròxim divendres, 10 de gener, a les 17 h amb l’obertura i a les 19 h es realitzarà la inauguració oficial d’aquest esdeveniment tan arrelat a Oliva. Tots els veïns i veïnes podran gaudir del mercat fins a les 20 h.

El dissabte 11 tindran lloc les populars Calderes de Sant Antoni, que començaran a elaborar-se a les 8 h al carrer de Sant Vicent i està previst que es preparen al voltant de 30 calderes de coure, és a dir 4.000 racions d’arròs caldós amb fesols i nap, una gran tasca que venen fent els festers de Sant Vicent qui són els que amb el seu esforç i dedicació mantenen viva aquesta tradició tan pròpia del poble. Els veïns i veïnes podran gaudir d’aquesta tradició tant al dinar popular organitzat en aquest mateix carrer o emportant-se’l a casa a partir de les 13 h.

A més, a les 10 h del dissabte, hi haurà una recepció del grup modernista al Porrat de Sant Antoni, al carrer de Sant Vicent, amb tallers i jocs infantils. També a les 11 h tindrà lloc la visita guiada al Museu Etnològic i a les 16 h, visita guiada al Museu Arqueològic.

El porrat de Sant Antoni estarà ambientat a les 13 h i a les 18 h gràcies al ball d’època a càrrec de l’associació cultural ‘Amigos de modernismo de Alcoy’, i majors i menuts en podran gaudir.

Yolanda Navarro, regidora de Festes, ha explicat que diumenge, 12 de gener, també hi haurà nombroses activitats, com ara la recepció dels ciclistes al Porrat a les 10 h, la visita guiada al Museu Etnològic i Museu de Maians a les 10 h, el passeig en bicicletes antigues a les 12.30 h, la visita guiada al Museu Arqueològic a les 16 h, el Vals Vienés a càrrec de l’Associació cultural modernista de Novelda, i per finalitzar a l’actuació d’un grup de música popular valenciana i mediterrània.

A més, la programació cultural continuarà el divendres, 17 de gener, que es celebrarà la Festivitat de Sant Antoni Abat. A partir de les 9 h i durant tot el dia, el porrat històric tradicional de Sant Antoni, a la plaça de Sant Roc, on hi haurà parades de dolços i joguets.

Per altra banda, també estarà representada en les Calderes de Sant Antoni la Regidoria d’Agricultura, promocionant i recolzant la taronja valenciana d’Oliva, amb uns tallers perquè els més menuts treballen la citricultura.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha explicat que es tracta d’una tradició molt arrelada d’Oliva i que des de la seua Regidoria s’ha pretés continuar potenciant aquest esdeveniment de tanta importància per a la ciutadania i d’interés local.

Programació: