Salta al contingut

Premsa

Biblioteques Oliva organitza un any més aquest dissabte les Llegendes del Pinet: «Vivim i contem el Raval»

La Biblioteca Tamarit convoca un any més aquesta ruta literària que apropa la cultura als barris de manera lúdica i participativa

L’activitat, plenament consolidada en l’agenda cultural de cada mes de gener, torna a sumar la col·laboració de les associacions veïnals

Aquest matí s’ha presentat la setena edició de ‘Vivim i contem el Raval’, passeig teatralitzat que pretén recuperar el patrimoni oral del poble i que els barris del Raval i del Pinet acullen el pròxim dissabte 25 de gener. A la presentació han assistit Julio Llorca, regidor de Cultura, Música i Biblioteques, en companyia del director de l’Escola Municipal de Teatre, Cèsar Monsonís, Cristina Colomar i Carmina Desena, de Rodamon en acció i Esther Peiró, que coordina l’activitat des del Servei de Biblioteques. A més, també han assistit els representants de les associacions veïnals José Caruana, president de l’associació del barri del Raval, Pilar Sempere, de la associació Raval-Gerreria i Margaret Slepyan secretaria de l’associació del barri del Pinet.

A les 10.30 h, a la Biblioteca Tamarit es projectarà el curtmetratge «Roc i les tres bacores». Seguidament, després de la projecció, a les 10.50 h es donarà inici al recorregut.

La primera parada teatral, a les 11.15 h, serà al carrer Reis Mags, en la placeta, on tindrà lloc la representació de «El moro encantat del castell de Sta. Anna». Al voltant de les 12.00 h, ens dirigirem cap Al Parc de la Muntanya, on tindrà lloc la representació «Els amants del pinet». Després, cap a les 12.45 h, al carrer Sant Vicent, es durà a terme la representació «El moro Camacho», on ja es finalitzarà el trajecte.

Julio Llorca ha volgut destacar que «és una oportunitat per descobrir el casc antic d’Oliva de la mà dels que millor el coneixen: les associacions de veïns».

El cartell de ‘Vivim i contem el Raval’, enguany ha sigut dissenyat per Gloria Celma, il·lustradora madrilenya resident a Oliva.