Salta al contingut

Premsa

festes de Moros i Cristians commemoren el Mig Any amb el tradicional concurs de putxeros

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de festes, te el plaer de comunicar la celebració dels Putxeros del mig any de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva que serà el pròxim dissabte 8 de febrer a la Plaça Joan Baptista Escrivà

Novament, el concurs de putxeros es celebrarà dissabte i la jornada començarà a les 8.00 h amb el tradicional foc d’arcabusseria i cercavila pels carrers del Raval de la ciutat, i seguidament festa amenitzada per l’AAMO a la plaça Joan Baptista Escrivà.

A les 8.00 h es concentraran els festers que participaran de la Diana d’arcabusseria, la “despertà”. La colla de trabuquers amb membres de totes les filades dispararan els seus arcabussos per tot el Raval i Vila de la ciutat d’Oliva, acompanyats per l’AAMO d’Oliva (Associació Artístico Musical d’Oliva) que interpretarà pasdobles dianers, per convocar a participar tot el veïnat de la ciutat. Està prevista l’arribada a les 10.00 h a la placeta Joan Baptista Escrivà, de nou, on cada filada prepararà el seu putxero que degustaran els festers i veïns que tinguen el gust d’acostar-se a la plaça.

Al llarg del matí, mentre es cuinen els Putxeros, l’AMMO interpretarà música de xaranga, marxes mores i cristianes on els festers i veïns formaran les primeres esquadres de l’any.

Com a novetat d’enguany, el lliurament dels premis de dibuixos escolars no es realitzaran en l’acte dels putxeros del Mig Any, sinó que es traslladen a la Fireta Infantil de Moros i Cristians que la Federació de Moros i Cristians d’Oliva organitza a finals de juny.

No obstant això, a les 12.00 h es realitzarà el lliurament del Concurs de Cartells. Els guanyadors d’enguany són:

-Guanyador absolut: Juan Diego Ingelmo Benavente (Borriana), amb l’obra “Tatuaje”.

-Guanyador local: Jordi Falgàs Vicent (Oliva), amb l’obra “MiCO”.

El cartell guanyador absolut serà la imatge de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2020.

A les 13.00 h les filades faran entrega dels putxeros al jurat valorador, que enguany el conformaran: David González (alcalde d’Oliva), Yolanda Navarro (regidora de Festes), Joaquim Calafat (regidor de Turisme), Miquel Font (periodista gastronòmic), Paco Oltra “Soqueta” (president de Gastroliva) i Juan Salvador Gayá (gastrònom i escriptor).

A efectes informatius, i recordant que el lliurament de premis es realitzarà al juny, en el transcurs de la Fireta Infantil de Moros i Cristians, fem públic que els guanyadors del concurs de dibuixos infantils són:

CATEGORIA A

  • 1 Premi: Ferran Nieto Sanchis (Col·legi El Rebollet 3B)

  • 2 Premi: Sofía Salabert Escrivà (Col·legi Sant Josep de la Muntanya 4)

  • 3 Premi: Nuria Moragues Pérez (Col·legi Alfadalí 3A)

CATEGORIA B:

  • 1 Premi: Sara Tomás García (Col·legi Lluís Vives 6A)

  • 2 Premi: Laia Roig Cléries (Col·legi El Rebollet 5A)

  • 3 Premi: Àngela Costa Monzó (Col·legi El Rebollet 5B)