Salta al contingut

Premsa

El Conservatori Professional de Música d’Oliva ‘Josep Climent’ commemora enguany el 250 Aniversari de Beethoven

La programació de l’Any Beethoven ha estat presentada a l’Ajuntament d’Oliva que col·labora junt amb altres entitats

2020 serà l’Any Beethoven en matèria musical a la ciutat d’Oliva. D’aquesta forma s’ha presentat al saló de plens de l’Ajuntament d’Oliva el programa d’actes que commemora aquesta efemèride i que naix amb l’objectiu de donar a conéixer al gran públic l’obra musical d’un dels millors compositors de música clàssica de tots els temps.

L’Any Beethoven sorgeix a iniciativa del Conservatori Professional de Música ‘Josep Climent’ ubicat a la nostra ciutat i inclou una sèrie de concerts i audicions oberts a tota la ciutadania que es desenvoluparan al llarg del present any dins de les seues instal·lacions educatives.

Aquesta iniciativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oliva a través de les Regidories d’Educació i la de Cultura i Música ha estat presentada aquest matí al saló de plens amb l’assistència del director del conservatori, José Tomás Estornell; la coordinadora de l’activitat, Patricia Gasque; la regidora d’Educació, Mª Josep Llorens i del regidor de Cultura i Música, Julio Llorca.

‘La majoria de concerts es realitzen al nostre conservatori però també hi ha un concert al Teatre Serrano el pròxim 8 de maig a les 20 h on actuarà l’orquestra del conservatori junt amb alumnes de piano’ assenyalava el director del conservatori José Tomás Estornell.

L’Any Beethoven constará de 8 concerts i tres audicions d’alumnes del centre, a més, de tota l’activitat docent que girarà al voltant de la figura d’aquest compositor alemà. La primera de les activitats està prevista per al próxim dijous, 20 de febrer. Tots els concerts i audicions són gratuïts.

‘Animar als ciutadans/es que vinguen a gaudir de la música amb aquesta magnífica iniciativa posada en marxa des del conservatori Josep Climent donat que el nivell dels concerts i de les audicions és espectacular’ explicava la regidora d’Educació, Mª Josep Llorens.

D’altra banda, el regidor de Cultura i Música, Julio Llorca, ha assenyalat que  ‘és un plaer i un luxe tindre a Oliva aquest magnífic conservatori que ens dóna l’oportunitat de poder gaudir de conéixer la música de Beethoven a través d’aquesta iniciativa’.