Salta al contingut

Premsa

Èxit de participació en les III Jornades sobre Fibromiàlgia celebrades a Oliva el passat cap de setmana

Per primera vegada les jornades incorporaren altres matèries de debat, com ara la Llei de la Dependència o un taller de primers auxilis

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva, en col·laboració amb AFISA, Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, la Plataforma en defensa de la Llei de la Dependència i la Creu Roja d’Oliva, organitzaren el passat cap de setmana la 3a edició del cicle de conferències, d’especial interés tant per a les persones que pateixen la malaltia com per a la societat en general, que han de conéixer la realitat i aprendre a conviure amb ella. “Una jornada molt positiva que sens dubte tindrà continuïtat en el temps” assenyalava el regidor de Salut Pública, Miguel Monzonís. Jornada que va ser inaugurada per l’alcalde d’Oliva, David González, la presidenta d’AFISA, Luisa Arias, i el regidor de Salut Pública.

La finalitat que perseguia la jornada era ser un punt de trobada per a donar a conéixer el que realment són aquestes malalties i les seues conseqüències, tant en l’àmbit laboral, social, sanitari, i com no, en l’àmbit familiar. Enguany, com  a novetat, les jornades també incorporaren una part reservada a informació al voltant de la Llei de la Dependència.

“Per a mi han estat les primeres jornades com a part de l’administració, però crec que és el nostre deure intentar millorar la vida dels nostres veïns, i en aquest cas un dels pilars d’aquesta millora depén d’aconseguir visibilitat, divulgar informació i sobretot conscienciació. La fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica són cada vegada més freqüents i tot i que s’ha trigat molt de temps a definir-les i diagnosticar-les, hui podem afirmar que són considerades malalties emergents. A través d’aquestes jornades pretenem fer veure la realitat d’aquesta malaltia, avalada per professionals del sector, que es preocupen d’investigar com pal·liar els efectes per a, en definitiva, mitigar els problemes de les persones que la pateixen tornant-los la qualitat de vida que han perdut” explicava el regidor Miguel Monzonís.

Des d’AFISA s’ha agraït a l’Ajuntament d’Oliva per la seua col·laboració en aquestes jornades i també a la Plataforma de la Dependència de la Safor, per traslladar tot el que s’està realitzant a favor de les persones dependents, al Doctor Antoni Collado, president de SEFIFAC, Societat Espanyola de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, per la seua ponència on es va donar a conéixer les investigacions que s’estan realitzant a Espanya. També agrair a Creu Roja d’Oliva, pel taller, Importància dels primers auxilis.

Des d’AFISA també s’ha ressaltat que “hem comptat amb l’aval institucional de SEFIFAC que ha reconegut l’interés científic del contingut d’aquestes Jornades informatives i divulgatives «JORNADA SOBRE FIBROMIÀLGIA I LA SEUA REALITAT. OLIVA 2020» i on valora que es tracta d’una iniciativa que pot contribuir a una major informació i formació dels professionals sanitaris sobre la Fibromiàlgia i altres Síndromes de Sensibilització Central”.