Salta al contingut

Premsa

Oliva es prepara per a premiar a joves arquitectes de tot Europa

Els treballs per a preparar aquesta fita tan important, que consolidarà Oliva en el mapa europeu de l’avantguarda arquitectònica, ja han començat.

Oliva serà seu nacional del lliurament de premis del concurs europeu de joves arquitectes EUROPAN 15. L’acte tindrà lloc el dia 14 de maig, i comptarà amb la presència de diverses autoritats nacionals i autonòmiques. Un acte tan especial havia de comptar amb una localització igualment especial: serà en l’antiga fàbrica ceràmica Arlandis que s’habilitarà per a l’ocasió.

El passat cap de setmana els equips guanyadors del concurs que proposa la rehabilitació de la zona dels Rajolars es reuniren a Oliva per a dissenyar entre tots l’adequació de la fàbrica Arlandis per a l’acte de lliurament de premis. Ho feren coordinats per Eduardo de Miguel, professor de l’escola d’arquitectura de la UPV i membre del jurat de l’Europan.

La directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció de la Generalitat Valenciana, Nuria Matarredona va visitar els joves arquitectes per participar del procés.

«Este Workshop ‘Reusing Rajolars’ tracta de desenvolupar una intervenció efímera, l’objectiu de la qual és ser la primera passa per a reactivar aquest espai tan singular i posar de manifest el seu potencial. És una iniciativa pionera que aborda el repto de treballar en espais en desús i que comporta també fer un exercici de sensibilització cap a aquest patrimoni industrial» va assenyalar la directora general.

L’alcalde David González i el regidor de Cultura i de Patrimoni Arquitectònic, Julio Llorca, tampoc van voler perdre l’oportunitat d’intercanviar idees amb els participants del workshop. Els va agrair la seua entrega i les magnífiques idees que estaven aportant. «Posarem tots els esforços perquè l’ajuntament estiga a l’altura del talent que els i les joves arquitectes guanyadors del concurs estan demostrant», ha afirmat David González.