Salta al contingut

Premsa

L’ Ajuntament d’Oliva preveu invertir 300.000 euros en polítiques socials que pal·lien els efectes de l’actual crisi

L’Ajuntament d’Oliva ha aprovat una modificació de crèdit per valor de quasi 300.000 € per a destinar a polítiques socials.  Esta modificació de crèdit va a càrrec del romanent de tresoreria per a despeses generals, per tant no suposa la minoració de cap altra partida.

“L’objectiu d’aquestes mesures és cobrir d’una manera ràpida i efectiva les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables, i no deixar a ningú enrere durant aquesta crisi”, ha assegurat Yolanda Balaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva.

El principal mecanisme de suport a les persones necessitades en situacions d’emergència com la que estem vivint és la Prestació Econòmica Individual d’Emergència Social. En el mes de març es van concedir quasi 45.000 € en ajudes socials d’emergència per a 90 famílies. Per als pròxims dos mesos se n’ha previst destinar altres 145.000 €, el que faria un total de 190.000 € destinats a aquest tipus d’ajudes.

També s’han destinat les darreres dues setmanes 3.500 € per als vals de menjador municipals, complementaris als de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, dels quals s’han beneficiat al voltant de 100 famílies. El Departament de Benestar Social ha previst altres 21.000 € per als mesos d’abril i maig.

El Servei d’Atenció Domiciliaria s’ha ampliat amb la contractació de dues treballadores més. A més de les persones que el sol·liciten en aquesta situació d’estat d’alarma, el Departament de Benestar Social ha contactat amb els usuaris que estaven en llista d’espera per a oferir-los el servei i no deixar així a cap persona necessitada fora. El personal del servei va proveït amb tot l’equipament de seguretat necessari per a garantir la salut tant del personal com dels usuaris.

En matèria de personal, l’ajuntament preveu una inversió de més de 80.000 € amb la incorporació de dos auxiliars per al Servei d’Atenció a Domicili i una treballadora social, així com la pròrroga dels contractes de part del personal del departament que finalitzaven el mes de maig.

Els xiquets i xiquetes vulnerables també reben tota l’atenció necessària durant l’estat d’alarma. A més del val-menjador per a aquells que no han rebut el de la conselleria, en Oliva s’està fent el seguiment de manera telemàtica, en la mesura del possible, a quasi 70 famílies amb menors per a vetlar que tenen cobertes les necessitats bàsiques i garantir la seua seguretat.

Col·laboració estreta amb altres entitats

El Departament de Benestar Social està treballant en estreta col·laboració amb la Creu Roja, que ha mobilitzat la major quantitat de recursos de la seua història per a atendre a les persones més necessitades durant aquesta crisi.

L’Ajuntament d’Oliva ha obert un fons de 5.000 € perquè l’entitat compre menjar i medicaments per als seus usuaris. També ha previst 25.000 € en concepte de l’atenció domiciliària que Creu Roja ofereix a persones majors, amb mobilitat reduïda o vulnerables. Aquesta quantitat suposa augmentar al doble la que rep Creu Roja en el seu conveni anual amb l’Ajuntament d’Oliva.