Salta al contingut

Premsa

Campanya mesura de relaxació del confinament del menors de 14 anys i diplomes d’excel·lència per als xiquets i xiquetes d’Oliva

El Departament de Participació Ciutadana i Comunicació i Informació a la Ciutadania llancen una campanya per informar de les noves mesures de relaxació del confinament per als xiquets menors de 14 anys, la campanya està dirigida a les famílies amb fills d’aquestes edats. Estes noves mesures tindran efecte a partir de les 00.00h dels dia 26 d’abril de 2020.

En el web municipal poden descarregar un diploma per premiar el comportament exemplar dels més menuts de la casa durant el confinament. Simplement, han d’imprimir-lo i emplenar-lo amb un retolador.
A banda, els pares podran consultar l’ordre ministerial que detalla la nova bateria de condicions i les possibilitats que aporta la nova mesura de relaxació del confinament. També s’adjunta una infografia que sintetitza les noves mesures.

Decàleg noves mesures per als xiquets:

Es permeten els desplaçaments per als menors de 14 anys acompanyats d’un adult i dins del radi d’un kilòmetre. Per a reduir els riscos de contagi caldrà extremar les mesures de higiene indicades per les autoritats sanitàries front al COVID19 i mantenir dos metres de distància interpersonal amb tercers. A més, l’adult responsable podrà passejar amb un màxim de tres menors i no està permès l’ús de les àrees recreatives i parcs.

En l’ordre ministerial especifiquen que l’adult responsable ha de ser aquell persona major d’edat que convisca en el mateix domicili amb el xiquet o xiqueta. També els empleats que es fan càrrec dels menors. En este últim cas, quan l’adult responsable és diferent als progenitors, tutors, curadors, acollidors o guardadors legals, deurà comptar amb una autorització prèvia d’aquests.

Instruccions per a lliurar el diploma d’excel·lència i agraïment al comportament dels xiquets i xiquetes:

Accedir al lloc web
Imprimir-lo
Retallar i emplenar
D’aquesta forma l’incentivem donant-li valors al seu gran esforç que esta realitzant.