Salta al contingut

Premsa

Demà dissabte, 13 de juny, s’inicia la temporada de bany a les platges d’Oliva

Demà, dissabte 13 de juny, comença la temporada de bany a les platges d’Oliva. Aquest període, que finalitzarà el 13 de setembre, comprén 26 dies de temporada baixa (13 i 14 de juny, del 20 al 30 del mateix mes i de l’1 al 13 de setembre) i 62 dies de temporada alta (juliol i agost).

Servei de vigilància i salvament per a la temporada de bany a les platges d’Oliva
El dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme s’oferirà als usuaris de les platges d’Oliva durant cada dia inclosos en la temporada de bany d’11 a 19 hores.

Per a aquest estiu, les platges d’Oliva compten amb 19 punts de vigilància i 46 socorristes aquàtics, a més de 4 punts de primers auxilis (2 bases i dos auxiliars), dos TES (tècnic d’emergències sanitàries) i una DUE (infermera), ambulància, dos quads de salvament i dues motos nàutiques.

Pel que fa als serveis de bany adaptat cal dir que, per a aquesta temporada, es compta amb 4 auxiliars de bany per al servei que funcionarà cada dia d’11 a 13 h de dilluns a diumenge, a més de les vesprades de divendres, dissabte i diumenge de 17 a 18.30 h. Per tant, des de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost, els punts d’atenció al bany adaptat seran a la platja Pau Pi (plaça d’Europa) i a Aigua Morta al carrer Jacomar (Urbanització Sant Fernando).

La dotació per cadascuna de les platges accessibles és de dos auxiliars de bany, una cadira amfíbia i un joc de crosses.

Mesures AntiCovid
Tant la delegació de Platges com Creu Roja Oliva han fet un esforç molt important per a adaptar tots els serveis a les mesures de seguretat establertes contra la COVID19.

Així, s’han establert diferents mesures en el dia a dia, durant els rescats en embarcació o del socorrista, en les assistències a la sorra o en els serveis de bany adaptat de les platges accessibles.

Durant tots els serveis s’utilitzaran mascaretes sempre que no es puga mantenir la distància de seguretat establerta per les autoritats sanitàries, ja siga durant els rescats del socorrista o en les assistències a la sorra.

A més, durant els rescats en embarcació, es minimitzarà el contacte amb el personal socorrista amb el pacient sempre que la necessitat de la urgència ho permeta, en cas contrari, s’utilitzaran els EPIS pertinents a la situació.

En el cas del bany adaptat s’utilitzarà en cada servei la mascareta quirúrgica per la dificultat de mantenir la distància de seguretat, es facilitarà una a l’usuari i en finalitzar el servei es desinfectarà tot el material utilitzat per al següent servei.

El regidor de Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Joaquín Calafat, ha agraït l’esforç que s’està realitzant des dels serveis tècnics municipals i Creu Roja Oliva per posar en marxa aquest dispositiu «en un estiu atípic i complicat». Calafat ha sol·licitat, una vegada més, a tots els veïns i visitants «molta prudència i responsabilitat a l’hora d’anar a la platja».

Per finalitzar, el regidor de Platges ha confirmat que en uns dies s’obrirà al públic la platja Pau Pi, una vegada finalitzats els treballs de reconstrucció dels rentapeus i la retirada de posidònia que s’estan realitzant en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana.